Záhradnícku čoskoro rozšíria o dva pruhy

27.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Prípravy na rozšírenie Záhradníckej ulice o dva jazdné pruhy v úseku od ulice Líščie nivy po Miletičovu pokročili. Práce by sa mali vykonať od začiatku mája 2008 do konca októbra 2009.

Mestská organizácia Generálny investor Bratislavy (GIB) ako verejný obstarávateľ v zastúpení mesta Bratislavy už zaslal na zverejnenie v Úradnom vestníku EÚ a Vestníku verejného obstarávania predbežné oznámenie o plánovanom verejnom obstarávaní zákazky na uskutočnenie stavebných prác.

„Keďže predpokladaná hodnota tejto náročnej zákazky predstavuje asi 190 miliónov korún (bez DPH), verejný obstarávateľ zvolil postup na zadávanie nadlimitných zákaziek stavebných prác,“ povedal nám Helena Ištvančinová z GIB.

Záhradnícka ulica by sa v spomenutom úseku mala rekonštruovať a rozšíriť na štyri jazdné pruhy. Súčasťou prác bude rekonštrukcia troch križovatiek so svetelnou signalizáciou (Miletičova - Záhradnícka, Záhradnícka - Jégého a Záhradnícka - Líščie nivy) vrátane osvetlenia a prekládky inžinierskych sietí. Električková trať sa v úseku Miletičova - Jégého preloží do stredu komunikácie, čím sa vytvoria dva priame jazdné pruhy do mesta. Dĺžka trasy je asi 790 metrov.

Dôvodov na rozšírenie tejto časti Záhradníckej ulice je viac, hlavným je, že najmä v špičkách kapacitne nepostačuje, čo sa týka najmä križovatkových úsekov. V jej okolí sa navyše dokončuje výstavba viacerých polyfunkčných súborov a pripravujú sa ďalšie stavby.

(juh)
Páčil sa vám článok?