Mesto plánuje rozšírenie Prístavnej ulice

3.10.2006
0
Páčil sa vám článok?

Dokončenie Mosta Apollo zreteľne ukázalo, že by bolo vhodné, aby sa prebudovala aj Prístavná ulica. Mesto sa touto otázkou už začalo zaoberať a výhľadové rozšírenie Prístavnej je súčasťou územného plánu mesta.

Dôvodom, pre ktorý by sa mala Prístavná rozšíriť o dva jazdné pruhy, je okolnosť, že Landererova ulica, ktorá je za križovatkou s Košickou pokračovaním Prístavnej v smere do mesta, má vybudované po dva jazdné pruhy v oboch smeroch, kým Prístavná len po jednom.

V akom štádiu je zámer rozšírenia Prístavnej dnes? Spoločnosť Metro Bratislava, ktorá je investorom stavby Mosta Apollo, podľa svojho generálneho riaditeľa Ladislava Csádera zabezpečilo vypracovanie koordinačnej štúdie káblového vedenia veľmi vysokého napätia (VVN) s protipovodňovou ochranou a budúcim rozšírením Prístavnej ulice.

Prekládka VVN patrí medzi stavby Mosta Apollo a rieši uloženie troch liniek 110 kV vedenia do tvárnicovej trate v hĺbke minimálne 1,5 metra pod terénom, čo umožnilo odstrániť jestvujúce stožiare a vzdušné vedenie pozdĺž Landererovej ulice cez križovatku až po Plynárenskú ulicu.

„Takto pripravené územie umožňuje bezkolízne dobudovanie ďalších dvoch pruhov Prístavnej ulice,“ povedal nám L. Csáder. Ako dodal, komisia dopravy pri mestskom zastupiteľstve odporučila vedeniu mesta na zasadnutí v apríli tohto roku, aby zvážili zaradenie rozšírenia Prístavnej ulice do stavby mosta v rámci riešenia dofinancovania stavby.

(lau)

Páčil sa vám článok?