Pohotovostná zimná údržba v Ružinove asi nebude

16.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Pohotovostná zimná údržba v Ružinove vraj nebude zabezpečená, tvrdí námestník riaditeľa ružinovskej verejnoprospešnej spoločnosti Rudolf Hurta. Ako uviedol, doteraz dostali objednávky bez konkrétnej sumy len na výkon služieb, teda na zimnú údržbu počas pracovného času od 7:00 do 15:00 h.

"To znamená, že ak by napríklad v noci alebo cez víkend napadol sneh, nemôžeme ho odhŕňať," povedal Hurta. Podľa neho nebol do dnešného dňa zvolaný štáb zimnej údržby, na ktorom by sa určila zodpovedná osoba, ktorá by dávala povel kde, čo a ako sa má udržiavať.

"Všetku potrebnú techniku i soľ máme prichystanú, no keďže sme nedostali oficiálne stanovisko, nemôžeme nič robiť," konštatoval Hurta. Zároveň dôrazne poprel tvrdenia ružinovského hovorcu Maroša Smolca, ktorý povedal, že starosta tejto mestskej časti Slavomír Drozd podpísal objednávky na zimnú údržbu za sedem miliónov korún.

Podľa Smolca sú objednávky na zimnú údržbu trhoviska i komunikácii podpísané na sumu sedem miliónov korún a práce by sa mali uskutočňovať tak ako aj v minulých rokoch. Tiež uviedol, že starosta prehodnocuje rámcovú zmluvu, ktorú má mestská časť uzavretú s ružinovskou verejnoprospešnou spoločnosťou.

"Starosta Drozd bude ostro sledovať činnosť podniku a na základe toho sa rozhodne, či s ním bude v budúcnosti spolupracovať," konštatoval Smolec.

(sita)

Páčil sa vám článok?