Pripravuje sa rozšírenie Záhradníckej

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Záhradnícka ulica, ktorá je dôležitou dopravnou spojnicou medzi Ružinovom a centrom mesta, sa bude rozširovať. Tento zámer je aj súčasťou priorít rozvoja mesta na roky 2004-2006.

Ako nám povedal riaditeľ mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy Kamil Beladič, pripravuje sa rekonštrukcia Záhradníckej ulice v úseku od ulice Líščie Nivy po Miletičovu ulicu. V tomto úseku by mala byť ulica rozšírená na štyri jazdné pruhy. „Projektové riešenie bude pozostávať z dvoch nových jazdných pruhov v smere do centra, riešenia križovatiek na Jégého ulici, ulici Ružová dolina, Mraziarenskej ulici a napojenia na novú a plánovanú výstavbu,“ uviedol K. Beladič. Ako dodal, v križovatke Záhradnícka - Miletičova sa pripravuje úprava električkovej trate a premiestnenie zastávok mestskej hromadnej dopravy. Ešte v tomto roku by mala byť spracovaná projektová dokumentácia pre územné konanie. V roku 2006 bude príprava pokračovať tak, aby výstavba začala na prelome rokov 2007-2008.

Plánované rozšírenie Záhradníckej ulice si vyžaduje nová polyfunkčná výstavba v okolí Záhradníckej, Trenčianskej a Mierovej ulice, ktorá vyvoláva zvýšené národy na dopravné cesty.

Páčil sa vám článok?