Dopravná situácia pri Slávii Právnik sa nerieši

10.8.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dopravná situácia pri TJ Slávia Právnik v bratislavskej Petržalke, ktorá je podľa miestneho poslanca Ľudovíta Augustína nebezpečná, sa zatiaľ riešiť ešte nezačala. Podľa poslanca by sa celou záležitosťou mohol petržalský úrad začať zaoberať od septembra.

"Rozprával som sa o tom s prednostom úradu ešte pred prázdninami, hľadaniu vhodného riešenia je naklonený. Iniciovať rokovania s predstaviteľmi tenisového klubu a blízkych zariadení by sme mali po dovolenkovom období. Osloviť plánujeme aj políciu," povedal Augustín.

Poslanec zároveň upozorňuje, že situácia by sa mala začať riešiť čo najskôr, na ceste pred tenisovými kurtmi hrozia pri súčasnom spôsobe jazdy vodičov a množstve pohybujúcich sa občanov kolízie áut a ľudí. Podľa neho je však často nebezpečná aj situácia pri prechádzaní ponad Chorvátske rameno.

Ako ďalej uviedol, spomínanej lokalite by pomohlo niekoľko organizačných a ďalších opatrení. Podľa poslanca by celej situácii výrazne pomohlo rozšírenie brehu navŕšením zeminy a vybudovanie provizórneho chodníka pre peších presne tak, ako to prisľúbil na opačnej strane investor výstavby Rehabilitačného a diagnostického strediska vrcholového športu. "Tam však investor prisľúbil vytvoriť chodník na vlastné náklady, v tomto prípade to však môže byť problém. Mestská časť je ochotná sa finančne na jeho vybudovaní podieľať, nie je ale schopná platiť to celé sama," konštatoval Augustín.

Poslanec taktiež navrhuje v dotknutej oblasti zregulovať dopravu, púšťať iba zásobovacie vozidlá, výrazne obmedziť rýchlosť a striktne oddeliť chodcov, cyklistov a šoférov. "Keď sú tenisti takí športovci, prečo by nemohli svoje auto zaparkovať pred Chorvátskym ramenom a prejsť tých 50 metrov pešo?," pýta sa Augustín.

Podľa jeho vyjadrení sa na situáciu začali sťažovať aj samotní občania, sťažnosti prichádzali na miestny úrad ešte pred prázdninami zväčša telefonicky alebo mailom, dovolenkové obdobie ich počet znížilo. "Toto je však len čiastkový problém, riešiť by sme ho mohli pri prehodnocovaní projektu riešenia celého Draždiaka," dodal Augustín.

Cesta popri Chorvátskom ramene v tomto okolí nie je definovaná ako komunikácia, bola skôr zriadená ako chodník pre peších. Cesta nie je ani v kategóriách ciest III. ani IV. triedy, ktoré spravuje mestská časť.

(sita)
Páčil sa vám článok?