Rozbíjanie nového asfaltu má svoj dôvod

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Mierovej ulici, ktorá práve prechádza rekonštrukciou, zbíjačkami rozbíjajú chodníky, ktoré boli nanovo vyasfaltované iba pred niekoľkými mesiacmi. Na tento jav nás upozornili niekoľkí čitatelia.

Kladú si otázky, načo sa investuje do niečoho, čo sa po pár mesiacoch musí búrať. „Je toľko peňazí nazvyš, aby sa takto plytvalo?“ pýta sa naša čitateľka z Ružinova. Obrátili sme sa na mestskú organizáciu Generálny investor Bratislavy (GIB), ktorá rekonštrukciu Mierovej ulice realizuje. Ako sme sa dozvedeli, na niektorých miestach sa skutočne odstraňoval nový asfalt na chodníkoch a zastávkach MHD. Príčinou bolo podľa predstaviteľov GUB okolnosť, že dodávateľ prác nepoložil na príslušných miestach špeciálnu drážkovanú dlažbu, ktorá uľahčuje priestorovú orientáciu nevidiacim. Ako nás ubezpečili, neodstraňuje sa asfalt po celej šírke chodníkov, ide iba o asi 40-centimetrovú ryhu. Dôvodov, pre ktoré sa niekedy nemožno vyhnúť rozbíjaniu nanovo vyasfaltovaných chodníkov, je však viac - jedným z nich môže byť potreba osadenia dodatočne schváleného dopravného značenia.

Rekonštrukcia Mierovej ulice v úseku od Hraničnej po Kladniansku by mala byť v čase vyjdenia tohto vydania našich novín už ukončená. Nasledovať by mal úsek od Kladnianskej po Tomášikovu ulicu. Podľa vyjadrenia pracovníkov GIB sa v súvislosti s rekonštrukčnými prácami objavujú viaceré sťažnosti obyvateľov z okolia Mierovej ulice, pretože rekonštrukcia je spojená s rôznymi dopravnými obmedzeniami a komplikáciami.

Páčil sa vám článok?