Kam na dobrú husacinu? Tu je TOP 5 našich tipov

11.10.2021

Zdroj: husacinaplus.sk

Páčil sa vám článok?

Sezóna husacích a kačacích hodov sa začala. Ak si chcete pochutnať na do chrumkava upečených stehnách s domácimi lokšami, vyberte si z našich odporúčaní v Bratislave, Slovenskom Grobe či pri romantickom mlyne v Lozorne.

Príprava husí a kačíc sa stala v našom regióne doslova umením. Veď len v známom centre husacinárov v Slovenskom Grobe nájdete viacero reštaurácií, ktoré sa špecializujú na husacinu, a ich jedinečné receptúry sa dedia z pokolenia na pokolenie.

V jesennom a zimnom období zaraďujú do svojich jedálnych lístkov kačice a husi aj viaceré bratislavské reštaurácie. Tu je niekoľko výnimočných podnikov, ktoré stoja za ochutnanie.

___

Štefánka by Pulitzer v Starom Meste

Zdroj: stefankabypulitzer.sk

​​História legendárnej bratislavskej Štefánky siaha do konca 19. storočia. Kaviareň, pomenovaná po rakúsko-uhorskej princeznej Štefánii, bola obľúbeným miestom inteligencie, spisovateľov, bohémov aumelcov. Po obnovení v roku 2017 nadviazala na štýl a noblesu z čias monarchie, a to nielen atmosférou, ale aj koncepciou jedálneho lístka, ktorému dominuje tradičná kuchyňa bratislavského regiónu. Od 22.9. si v Štefánke môžete vychutnať kačacie a husacie hody. Nechýbajú tradičné sezónne špeciality ako paštéta z husacej pečene, do chrumkava upečené kačacie stehno s domácimi lokšami či – po objednaní deň vopred – veľká kačacia alebo husacia misa.

Adresa: ŠTEFÁNKA BY PULITZER ®, Palisády 59, 81106 Bratislava
Kontakt: +421 25262 0847, info@stefankabypulitzer.sk
Web: www.stefankabypulitzer.sk

 ___

Chuťovka – Pub&Restaurant v Ružinove

Zdroj: ruzinovskachutovka.sk

​​Hneď vedľa Lidla na Ružinovskej ulici v Bratislave nájdete skvelú piváreň s exkluzívnymi pivnými špeciálmi a medzinárodnou kuchyňou. Tá je zameraná najmä na mäsové špeciality, ktoré do reštaurácie dodáva výhradne slovenské mäsiarstvo Starý mäsiar.V reštaurácii si možno vychutnať aj skvelé kačacie hody – tradičnou špecialitou Chuťovky je totiž kačacie stehno s karamelizovanou červenou kapustou a lokšami. Reštaurácia má široko-ďaleko vyhlásené burgre: teraz na jeseň vám určite dobre padne ten kačací – s karmelizovanou cibuľkou, brusnicami, feta syrom či šalátom coleslaw. Kompletný jedálny lístok nájdete tu.

Adresa: CHUŤOVKA - PUB & RESTAURANT, Ružinovská 1/A, Bratislava
Kontakt: +421 911 725 271, chutovka@marketcentrum.sk
Web: www.ruzinovskachutovka.sk

 ___

Boutique hotel Pri Mlyne v Lozorne

Zdroj: primlyne.sk

​​Husacinku alebo kačku si môžete prísť vychutnať aj do štýlovej reštaurácie Boutique hotela Pri Mlyne. Rezort je situovaný uprostred krásneho parku s rybníkom a romantickým starým mlynom, v obci Lozorno, len 15 km od Bratislavy. Reštaurácia si vás získa štýlovým prostredím s čarom vidieckej romantiky, šikovnou obsluhou, ale najmä chutným jedlom. Šéfkuchár so svojím tímom pripravuje jedlo z kvalitných a čerstvých surovín, ktoré nakupujú od miestnych farmárov, prípadne si ich pestujú vo vlastnej záhradke. Okrem kačacieho a husacieho mäska si tu môžete vychutnať mnoho ďalších jedál a tiež najlepšie slovenské a svetové vína.

Adresa: Boutique hotel a reštaurácia PRI MLYNE, Zvončínska 77, 900 55 Lozorno
Kontakt: +421 2526 235 93, rezervacie@primlyne.sk
Web: www.primlyne.sk

 ___

Zelený Dvor v Slovenskom Grobe

Zdroj: zelenydvor.sk

​Husacinári a husacinárky zo Slovenského Grobu sa svojím kulinárskym umením preslávili už pred viac ako 100 rokmi. Ich chrumkavá a voňavá husacinka si spočiatku získala srdcia i žalúdky zákazníkov na bratislavských trhoch, odkiaľ sa chýr o nich rozniesol široko-ďaleko. K vychýreným grobským husacinárskym reštauráciám patrí Zelený Dvor. Rodinná tradícia prípravy husaciny tu začala pred vyše 50 rokmi. Podnik bol v minulosti aj dnes známy nielen špičkovou gastronómiou, ale aj príjemnou rodinnou atmosférou. Posedenia pri horiacom krbe či na útulnom dvore s pohárom lahodného vína umocnia gurmánsky zážitok. Deti sa zabavia v detskom kútiku. 

Adresa: Zelený Dvor, Nová 203/49, 900 26 Slovenský Grob
Kontakt: +421 905 898 859, zelenydvor@zelenydvor.sk
Web: www.zelenydvor.sk 

 ___

Husacina plus penzión v Slovenskom Grobe

Zdroj: husacinaplus.sk

​Husacina plus penzión ponúka husacie hody s chutnou husacinkou, lokšami a malokarpatským vínom. Reštaurácia je členom Cechu husacinárov, ktorý združuje prevádzky, snažiace sa udržať vysokú kvalitu a dobré meno husaciny v Slovenskom Grobe. Členovia cechu pripravujú tradičné špeciality podľa starých receptúr. Husacina plus penzión ponúka husacie hody po celý rok. Objednať si ich treba min. 24 hodín vopred. K jedlu si môžete vychutnať najlepšie vína z malokarpatskej vinohradníckej oblasti. V prípade záujmu máte možnosť objednania priestoru pre uzavretú spoločnosť 20, 40, 60 alebo 120 osôb. A pozor, robia aj rozvoz husaciny priamo k vám domov.

Adresa: Husacina plus penzión, Hlavná 6,900 26 Slovenský Grob
Kontakt: +421 903 767 654, husacina@husacinaplus.sk
Web: www.husacinaplus.sk

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?