Pri nočnom požiari auta pomáhal zaisťovať stopy aj špeciálne vycvičený pes Kiki

11.4.2021
zhorené auto

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavská polícia so špeciálne vycvičeným psovodom zasahovala pri nočnom požiari auta. Požiar sa podarilo záchranným zložkám uhasiť.

V noci krátko po 01:30 h bratislavská polícia prijala oznámenie o požiari auta na Bodvianskej ulici vo Vrakuni. Záchranným zložkám sa za krátky čas sa podarilo požiar uhasiť. "Osobné motorové vozidlo zn. Škoda SuperB s bratislavskou ŠPZ, v ktorom sa mala nachádzať aj detská autosedačka spolu s ďalšími osobnými vecami poškodenej, zhorelo do tla," uviedla polícia na sociálnej sieti.

Polícia uviedla, že na zistenie príčin požiaru bol na miesto privolaný aj policajný psovod so svojím služobným psom, ktorý je špeciálne vycvičený na vyhľadávanie akcelerátorov horenia. Pes Kiki na mieste požiaru označil tri chemické stopy. Až expertízne skúmanie ukáže o akú látku išlo. Polícia podľa svojich slov nevylúčila úmyselne založenie požiaru s tým, že sa pri tomto požiari nikto nezranil a na vozidle vznikla škoda odhadnutá 16 000,- eur.

"Poverený príslušník PZ v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," dodala polícia s tým, že Vv súčasnosti je prípad v štádiu ďalšieho objasňovania. Za takéto konanie si môže páchateľ za mrežami posedieť na 6 mesiacov až tri roky. 

 (nc)

Páčil sa vám článok?