Dvoch drogových dílerov zadržali na čerpacej stanici priamo počas "biznisu"

29.3.2021
Díleri

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

 Bratislavskí krajskí policajti obvinili z drogovej trestnej činnosti dvoch mužov vo veku 19 a 44 rokov. V prípade dokázania viny im hrozí väzenie až do desať rokov. Polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Polícia na základe operatívnej činnosti zasiahla počas výmeny finančnej hotovosti za drogy pri jednej z čerpacích staníc na Hradskej ulici v Bratislave.

Obvinený Dušan L. mal podľa slov polície od presne nezisteného času najneskôr však do 23.03.2021 od presne neustáleného počtu zdrojov, zaobstarávať omamné a psychotropné látky. V posledných mesiacoch tak mal robiť od len 19 – ročného dodávateľa Pavla D.

"Dňa 23.03.2021 mal obvinený Dušan telefonicky kontaktovať obvineného Pavla s požiadavkou o zadováženia drog. Následne sa mali dohodnúť na stretnutí, na mieste ich obvyklom, a teda pri jednej z čerpacích staníc na Hradskej ulici v Bratislave. V poobedňajších hodinách došlo už k spomínanému stretnutiu na čerpacej stanici. Obvinený Dušan mal nastúpiť do motorového vozidla zn. Opel Corsa, kde sa nachádzal obvinený Pavol," priblížila polícia s tým že takto sa spolu presunuli na najbližšie parkovisko, kde malo dôjsť k vzájomnej výmene finančnej sumy za drogy.

V momente ich výmeny zasiahla polícia, ktorá oboch mužov zadržala. Zaistený materiál bol zaslaný na expertízu, ktorá potvrdil, že v materiáli je prítomný metamfetamín s prímesou metylsulfonylmetánu a toto množstvo zodpovedá minimálne 44 bežným jednotlivým dávkam drogy. Následnou kontrolou bolo zistené, že obvinený Dušan, mal drogy neoprávnene prechovávať vo svojej izbe na Hradskej ulici v Bratislave a následne ich odovzdávať konečným užívateľom.


"Na základe zabezpečenej dôkaznej situácie vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II vzniesol obom osobám obvinenie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi," dodali bratislavskí policajti.

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí 19 - ročnému obvinenému Pavlovi D. a 44 – ročnému Dušanovi L. pobyt za mrežami na tri roky až desať rokov. Policajný vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet k podaniu návrhu na väzobné stíhanie obvineného Dušana.

(nc)

Páčil sa vám článok?