VIDEO: Deti vo Vrakuni si našli novú zábavku - ich rodičia asi nadšení nebudú...

18.6.2020

Zdroj: FB Vrakuňa

Páčil sa vám článok?

Intenzívne dažde, ktoré v posledných dňoch potrápili aj Bratislavu spôsobili vo viacerých mestských častiach na uliciach záplavy a premenila cesty na potoky. Najhoršia situácia bola v Jarovciach, ale napríklad aj vo Vrakuni vznikli dosť hlboké mláky - napríklad aj na Anízovej ulici, kde si deti na jednej z nich urobili doslova novú vodnú atrakciu...

"Včerajšia zábavka detí z okolia pred našim domom na Anízovej ulici, ktorá by za iných okolností mohla byť aj celkom vtipná. Dažďovú vpusť, o ktorú vrátane majiteľa komunikácie nejaví nikto záujem, čistíme už 10 rokov svojpomocne v rámci možností sami," napísala pani Zuzana k videám, ktoré zverejnila aj na FB stránke Vrakune.

Takto si deti z Vrakune užívajú vodu na ceste a tešia sa aj z vĺn, ktoré spôsobilo okoloidúce auto:

Nechýbajú ani pokusy o plávanie či surfovanie v mláke:

Odpoveď na otázku či sa táto ich zábavka páči rodičom nepoznáme, ale v súvislosti so zatopenou Anízovou ulicou Bratislavské noviny oslovili starostu MČ Vrakuňa Martina Kuruca, ktorý nám napísal: "Problém je v tom, že cesta nie je skolaudovaná už 12 rokov. Investor postavil domy, ktoré predal a cestu neskolaudoval, neodovzdal a bývalá starostka to neriešila. My už na tom 4 roky robíme, v konkurze obyvatelia odkúpili čo sa dalo, teraz prebieha kolaudačné konanie, už im chýba len stanovisko Krajského dopravného inšpektorátu a potom to budeme môcť skolaudovať, cestu aj kanalizáciu odovzdať správcom a môcť sa o to starať. Nakoľko teraz je tam všetko vo vlastníctve tých obyvateľov. A na margo tých prívalových dažďov, ktoré boli prakticky v celej Bratislave a skoro nikde vpuste nestíhali dostať vodu do kanalizácie:" 

(ars)

Páčil sa vám článok?