VIDEO: Vo Vrakuni vypukol požiar stajní, na cestu vybehli splašené kone

25.4.2020
0

Zdroj: čitateľka

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa dnes okolo 13.00 h vypukol požiar. Ide o miestne stajne. Aktuálne sa už požiar podarilo hasičom zvládnuť.

Ako nás najskôr informovala naša čitateľka, požiar vypukol v stajniach na Ráztočnej ulici. Z miesta ušli splašené kone, ktoré vybehli najskôr na cestu. Neskôr sa upokojili a vrátili na pole. Na Ráztočnej sa nachádza jazdecká škola Envirokone.

Požiar o pár minút potvrdili aj hasiči. "Viac ako 80 profesionálnych a dobrovoľných hasičov zasahuje pri rozsiahlom požiari v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Plamene zachvátili budovu stajní, pričom sa rýchlo rozšírili na objekt vedľajšieho autovrakoviska. Dobrovoľní hasiči vytvárajú čerpacie stanovisko na zabezpečenie hasebnej látky. Na mieste udalosti zasahujú profesionáli zo všetkých bratislavských hasičských staníc a zo Záchrannje brigády HaZZ v Malackách a členovia DHZ obcí a mestských častí Rača, Podunajské Biskupice, Prievoz, Most pri Bratislave, Čunovo, Záhorská Bystrica, Stupava a Devínska Nová Ves.," informovala nás Katarína Križanová z HaZZ.

FOTOGALÉRIA:

Video z FB stránky Zomri:

Zábery na požiar z vrtuľníka hasičov:

Po tretej popoludní už hasiči hlásili v boji s požiarom úspech. "Požiar je lokalizovaný, to znamená, že je pod kontrolou. Ale bude trvať však niekoľko hodín, kým sa nám ho podarí úplne skrotiť, nakoľko je zasiahnutá veľká kopa pneumatík, ktoré sú uložené na sebe. Tie musíme následne s ťažkou technikou po tom, čo sme ich pokryli ťažkou penou, celé popremiestňovať a prevzdušniť, aby sme ich dokázali uhasiť v celom profile ich uskladnenia," povedal neskôr po zásahu veliteľ hasičov  Marián Bugár.

Zachrániť a odviezť do bezpečia sa podarilo aj 32 miestnych koní. Pokiaľ ide o ľudí, nie je hlásené žiadne zranenie.

(ms)
Páčil sa vám článok?