FOTO a VIDEO Toto ste asi ešte nevideli: Pozrite sa dovnútra hotela Flóra, ktorý musia zbúrať

6.11.2023
0

Zdroj: Marcelito Rečinský

Páčil sa vám článok?

„Keď som vošiel dnu, mal som celkom veľký strach,“ priznáva urbexer Marcelito Rečinský, ktorý sa rozhodol preskúmať zdevastovaný hotel Flóra na bratislavských Zlatých pieskoch. V článku nižšie nájdete jeho fotografie aj video, ktoré dokumentujú desivosť tohto opusteného miesta.

Bratislavský magistrát už potvrdil, že osud hotela Flóra z roku 1975 je spečatený. Objekt, ktorý sa nevyužíva približne od roku 2016, je v takom zlom technickom stave, že ho treba zbúrať. Prístup do zničených spustnutých priestorov by mal byť pre „nepovolané osoby“ znemožnený, urbexer Marcelito sa však dnu pred dvoma rokmi predsa len dostal, a pred ním i po ňom aj iní ľudia, z ktorých však nemal dobrý pocit.

„S kamarátom sme veľakrát chodili po okolí hotela a vždy sa tam zdržiavali nejakí narkomani alebo bezdomovci, ale zrejme aj agresívni asociáli. Jedného dňa sme si všimli otvorené dvere, tak sme vošli dnu. Priznávam, že som tam mal celkom veľký strach,“ spomína Marcelito. A to už má preskúmané stovky prázdnych budov, aj tie s temnou minulosťou. Zažil i to, keď na istom bitúnku, kde bol s parťákom Petrom, začali po nich poľovníci strieľať, pravdepodobne si ich pomýlili s divou zverou.

Zdroj: Marcelito Rečinský

​Všade špina, neporiadok... Hotel zatvorili pred približne siedmimi rokmi, kto však chcel, dnu sa dostal.

Zdroj: Marcelito Rečinský

​Úsmevná absurdita - biele záclony a počmárané okná...

Zdroj: Marcelito Rečinský

​Vzor účtu za nocľah z roku 2015

Ďalšie foto nájdete v GALÉRII tu:

S kamarátom v tichosti preskúmali jednu časť budovy, no potom usúdili, že bude lepšie čím skôr odísť.  „Plánoval som sa sem ešte niekedy vrátiť, keďže video som vtedy natočil iba narýchlo, s mobilom,“ dodáva urbexer, jeho ďalšia návšteva "hotela hrôzy" sa však už neuskutočnila. "Nejako mi potom táto myšlienka vypadla z hlavy a bolo viac iných, zaujímavejších budov, kam som potreboval ísť..." Napriek tomu však nielen natočené video, ale aj fotky, ktoré nám Marcelito poskytol, postačujú na to, aby sme si vedeli predstaviť desivosť tohto opusteného miesta.

Zdroj: Marcelito Rečinský

​Pohľad do ďalšieho priestoru opusteného hotela

Zdroj: Marcelito Rečinský

​Aj táto izba zjavne poslúžila ľuďom bez domova či závislým.

Zdroj: Marcelito Rečinský

Spustošený hotel Flóra čaká asanácia.

VIDEO si pozrite tu:

Porozbíjané okná, dvere vytrhané z pántov, zničený nábytok, všade špina a neporiadok... Budovu spred polstoročia zdemolovali podľa magistrátu najmä vandali, čiastočne ju poškodili aj klimatické vplyvy, a nie je iná možnosť ako jej asanácia. Viacerí Bratislavčania, i naši čitatelia, sa však zároveň pýtajú: Kto a prečo dopustil takúto spúšť?

(ac)

Páčil sa vám článok?