FOTO a VIDEO: Otrasné, ako dopadla budova Ekonomickej univerzity vo Vlčom hrdle

17.1.2023
0

Zdroj: Marcelito Rečinský

Páčil sa vám článok?

Rozbité vstupné dvere aj okná, počmárané steny, špina a neporiadok... Pohľad na schátranú budovu Ekonomickej univerzity vo Vlčom hrdle je už zvonka odpudzujúci a dnu to vyzerá ešte horšie. Pozrite si foto aj video urbexera Marcelita Rečinského, ktorý vošiel do priestorov, kde sa nie tak dávno ešte učili študenti. Zisťovali sme, aké plány má univerzita s týmto svojím objektom.

Vo Vlčom hrdle, ulici v bratislavskom Ružinove, nájdete dve budovy Ekonomickej univerzity: na čísle 74  študentský domov a na čísle 73 opustený trojpodlažný objekt, ktorý sa rozhodol preskúmať urbexer Marcelito. Pedagógov a študentov vystriedali ľudia bez domova, narkomani či prostitútky, a podľa toho to aj dnu vyzerá.

Video a fotografie známeho urbexera sú svedectvom neskutočnej devastácie budovy, do ktorej sa nepovolaní návštevníci dostanú úplne bez problémov a užívajú ju po svojom.

Zdroj: Marcelito Rečinský

Urbexer Marcelito Rečinský

Pri pohľade do niekdajších učební a ďalších priestorov sa až nechce veriť, koľko a akého neporiadku je možné nahromadiť: vidíme špinavé šatstvo, rozbité sklá, obhorené dosky, ktoré boli zrejme kedysi nábytkom, aj polámaný rám z dverí, tiež rozhádzané injekčné striekačky i prázdne fľaše a igelitky, plastové debny... K tomu výkaly v miestnosti, ktorá zjavne poslúžila ako WC.

Zdroj: Marcelito Rečinský

Všade neporiadok, špina... A podobne vyzerajú ďalšie priestory, pozrite si fotogalériu. 

FOTOGALÉRIA:

„Ja som býval na intráku vedľa ešte donedávna a do tej budovy neustále chodia prostitútky zo Slovnaftskej, ktorá je hneď vedľa, s klientmi. Niekoľkokrát som tam videl dílera predávať... Tieto osôbky tam chodia aj z neďalekého ´Pentagonu´, od ktorého ide autobus 87... K budove často chodila polícia, keď som tam neďaleko ešte býval,“ čítame jeden z prvých komentárov pod videom Marcelita Rečinského. A nasledovali ďalšie: "Takí sme bohatí, že necháme len tak schátrať budovy, v ktorých mohli byť byty..." "Toľko neporiadku, človek by neveril, že sa to dá tak zničiť..." "Preboha, aký bordel. Nerozumiem ľudom, ktorí majú radosť z toho, že ničia cudzí majetok.“

Zdroj: Marcelito Rečinský

​Rozbitý vstup do budovy univerzity

Vlastníkom spustnutého objektu je stále bratislavská Ekonomická univerzita, ktorá nám potvrdila, že ho už nepotrebuje. Čo teda s ním? „Budovu Ekonomickej univerzity v Bratislave, Vlčie hrdlo 73, využívala univerzita na vzdelávacie účely. V roku 2020 univerzita rozhodla o nepotrebnosti tohto majetku a o jeho predaji. V priebehu predchádzajúcich rokov boli vyhlásené viaceré obchodné verejné súťaže na predaj tohto objektu. Tieto boli však neúspešné, a preto Ekonomická univerzita v Bratislave vyhlási v krátkom čase novú opakovanú obchodnú verejnú súťaž,“ uviedol pre banoviny.sk Miroslav Horňák z centra komunikácie a vzťahov s verejnosťou.

VIDEO: Zdevastovaná budova Ekonomickej univerzity

(ac)

Páčil sa vám článok?