FOTO: Veľká rekonštrukcia ZŠ Plickova v Rači napreduje, otvoria ju v septembri

30.12.2022
0

Zdroj: FB Michal Drotován - starosta mestskej časti Bratislava-Rača

Páčil sa vám článok?

Na Základnej škole Plickova v bratislavskej Rači sa dokončujú posledné práce v budove školy. V januári 2023 sa tu začne kompletné preberanie prác a kolaudácia. Na sociálnej sieti o tom informoval račiansky starosta Michal Drotován.

"Budúci rok nás tiež čaká zariaďovanie školy, úprava vonkajších priestorov a výstavba športovísk. Škola bude pre deti otvorená v septembri 2023. Výsadba stromov sa plánuje na jeseň," spresnil.

Pred otvorením školy plánuje samospráva budúci rok v auguste  deň otvorených dverí pre rodičov, žiakov a aj verejnosť. Celkové náklady, vrátane zariadenia školy, projektovej dokumentácie a ihrísk, budú približne osem miliónov eur vrátane DPH. Z fondu na rozvoj športu a fondov Európskej únie bude financovaných 3,2 milióna, z úveru 3,5 milióna a 1,3 milióna eur z poplatku za rozvoj.

FOTOGALÉRIA:

Rača kompletne rekonštruuje chátrajúcu Základnú školu Plickova. Cieľom je obnoviť areál a existujúce budovy na pôvodný účel vzdelávania žiakov na prvom a druhom stupni. Škola bola vyradená v roku 2007 zo siete škôl a následne viac ako desať rokov chátrala. Mestská časť ju získala do svojej správy v roku 2019.

(TASR)

Páčil sa vám článok?