Stane sa ešte zázrak? Zúfalá rodina už celé mesiace hľadá strateného psíka Baliho

27.9.2023
0

Zdroj: Archív rodiny Baliho

Páčil sa vám článok?

Neúnavne ho hľadajú už štyri mesiace, oslovili rôzne organizácie, vylepili plagáty, no stále bez úspechu. Zúfalá rodina hľadá psíka Baliho, ktorý sa stratil v Bratislave ešte 7. mája tohto roku. Za ten čas sa mohol dostať naozaj kdekoľvek. Neviete o ňom náhodou niečo?

Bali sa do rodiny, ktorá ho milovala, dostal ako šteniatko ešte v roku 2018. Vtedy unikol istej smrti. "Dozvedeli sme sa, že u nás k veterinárovi priniesli šteniatka, aby dostali smrtiacu injekciu. Jedného sme sa ujali, aby sme mu mohli dať čo najviac lásky. Od toho dňa sa Bali (Baltazár) stal členom našej rodiny," priblížil nám začiatok príbehu pán Milan.

Bohužiaľ, psík sa 7. mája tohto roku stratil a to na mieste, ktoré nepozná. Rodina žije v Stupave, no musela odviezť syna do Tatier na liečenie a Baliho dali postrážiť mimo domov, odkiaľ však ušiel.

Zdroj: Archív rodiny Baliho

Ešte vystrašený Bali v prvý deň adopcie u svojej rodiny.

"Okolo 19:00 sa stratil v Bratislave na Hradskej ulici vo Vrakuni pri Kovošrote. Pobehoval pomedzi autá i cez koľajnice v smere na Hornbach. Úplne posledná stopa v ten večer bola pri OC Korzo o 20:20 h, kde sa ho pokúšal jeden pán bezúspešne chytiť.  Zároveň sa mu podarilo Baliho nakrútiť na kameru. Od toho dňa nášho Baliho intenzívne hľadáme, každý deň sme dlhé hodiny v teréne. Snažíme sa vylepovať plagáty s informáciou, oslovili a informovali sme už Slobodu zvierat, štátnu i mestskú políciu, útulky, útulne pre ľudí bez domova, ŽSR, NDS, veterinárne ambulancie, predajne s chovateľskými potrebami a iných, využívame silu sociálnych sietí, dali sme uverejniť oznam v novinách Senecko, Pezinsko, Malacko i Bratislavsko," vymenúva pán Milan.

Zdroj: Archív rodiny Baliho

Rodina ho hľadá všade, robí všetko možné vrátane vylepovania plagátov. 

Kedže sa Bali napriek tomu celé mesiace nenašiel a niet po ňom ani stopy, rodina začína byť presvečená, že sa ho niekto ujal netušiac, že ide o strateného psíka. Napríklad dôchodca, ktorý nesleduje sociálne siete. Keďže Bali sa stratil ďaleko od svojho domova, nachádzať sa môže naozaj kdekoľvek.

FOTOGALÉRIA:

Bali je čipovaný, kastrovaný kríženec stredného vzrastu, sfarbený ako nemecký ovčiak. Je veľmi plachý. Poznávacím znamením, podľa ktorého ho môžete identifikovať (i keď takýchto psíkov je samozrejme viac), je, že má  jedno uško  vždy spadnuté nadol. 

Posledné video, ktoré zachytilo Baliho pri OC Korzo oproti OD Ikea:

"Nie je to obyčajný pes, je to Bali, ktorý má v našej rodine svoje miesto. Prosím, pomôžte nám, aby bol Bali opäť s nami a my s ním," uzatvára pán Milan.

Ak o psíkovi čokoľvek viete, môžete zavolať jeho majiteľom na 0902 299 965 alebo na 0903 215 544, prípadne napíšte  do Bratislavských novín na redakcia@banoviny.sk, do predmetu mailu uveďte Bali.

(ms)

Páčil sa vám článok?