VIDEO: Diviaky sa opäť prechádzali pomedzi paneláky v Karlovej Vsi. V nedeľu pred obedom

20.2.2022
0

Zdroj: Rastislav, Karlova Ves

Páčil sa vám článok?

Problém je už naozaj vážny. Obyvatelia niektorých častí Bratislavy stále častejšie stretávajú diviaky, ktoré sa už pohybujú aj po meste. Prednedávnom jeden pobehoval priamo po centre, v Karlovej Vsi, Dúbravke či Devíne sú už úplnou samozrejmosťou. Dnes (v nedeľu) na ne priamo medzi panelákmi na Majerníkovej ulici na Dlhých dieloch v Karlovej Vsi narazil pán Rastislav.

"Minulý týždeň, keď som išiel autom, som tiež podobný počet diviakov zazrel večer blízko cesty, ktorá spaja Dúbravku a Karlovku. Vtedy som si pomyslel, že o chvíľu budú pobehovať na sídliskách, ak sa to nebude riešiť. A dnes ráno o cca 10:22 som išiel venčiť psa a cez vchodové dvere paneláku som zazrel skupinku štyroch diviakov. Radšej som von tým smerom ani nešiel, lebo môj pes, ako ho poznám, by ich mohol ľahko vyprovokovať," priblížil nám pán Rastislav.

Diviaky sa nachádzali na Majerníkovej ulici, kúsok od pizzerie Paradiso.

Ako pán Rastislav upozorňuje, ide fakticky o centrálnu časť sídliska, z jednej strany je blízko materská škola a z druhej zas veľká základná škola. Na diviaky upozornil štátnych policajtov, tí zas svojich mestských kolegov. Mestskí policajti neskôr pánovi Rastislavovi zavolali, že diviaky už na sídlisku nenašli.

Zdroj: Rastislav, Karlova Ves

Diviaky medzi panelákmi na Dlhých dieloch.

Problém s diviakmi začal v Bratislave v poslednom období naozaj narastať. Prednedávnom dokonca skupina diviakov počas dňa zablokovala električky pri Moste Lafranconi. Začať problém konečne riešiť žiadala aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. 

Diviaky v nedeľu predpoludním na Dlhých dieloch:

"Vzhľadom na mimoriadnu situáciu Karlova Ves pripravila oficiálnu žiadosť o urgentné riešenie situácie, ktorú zasiela ministrovi životného prostredia a ministrovi pôdohospodárstva a rozvoja vidieka. Je nevyhnutné, aby štátne inštitúcie konečne začali venovať tomuto javu primeranú pozornosť," vyhlásil hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes. Mestská časť totiž nemá oprávnenie ani zákonnú možnosť eliminovať výskyt diviakov na svojom území. Pravidelne však žiada okresný úrad o mimoriadne povolenia pre poľovníkov štátnych či mestských lesov. 

(ms)

Páčil sa vám článok?