VIDEO:Diviak sa zatúlal aj do centra mesta! Divoké zviera pobehovalo pred Slovenským národným divadlom

10.2.2022
Diviak pred SND

Zdroj: Facebook/ Barbora Šajgalíková

Páčil sa vám článok?

Ďalší prípad zatúlaného divého zvieraťa v mestskom prostredí. Na sociálnej sieti sa objavilo video diviaka, ktorý zablúdil až pred budovu národného divadla.

Len pred pár dňami sme informovali o rodine diviakov, ktorá sa počas dňa zatúlala pri Moste Lafranconi  na električkovú trať a zablokovala električku č.9 smerujúcu do Ružinova. V tejto lokalite je aj podľa slov starostky karlovoveskej samosprávy výskyt diviakov častý, a tak na tento problém upozornila. Zdá sa, že to nebol ojedinelý prípad a problém s divými zvermi v meste začína byť naozaj vážny.

Na sociálnej sieti Barbory Šajgalíkovej sa včera objavilo video, ktoré zachytáva beh diviaka okolo novej budovy SND vedľa nákupného centra Eurovea. Na videu vidno, že diviak zastavil pred vchodom do budovy divadla a iba málo chýbalo, aby navštívil aj interiérové priestory. Následne obišiel rýchlo okolo divadla a nie je isté, kam diviak šiel ďalej.

Bol to zrejmé ten istý diviak, ktorého jeden z vodičov videl prebiehať cez cestu okolo 19:15 h pri budove okolo poisťovne Allianz cez Dostojevského rad. Vodič tvrdí, že diviak zmizol v uličkých Starého Mesta v okolí Jakubovho námestia.

(nc)

Páčil sa vám článok?