VIDEO: Skupina diviakov zablúdila na nábrežie a zablokovala električky! Starostka volá po riešení situácie

5.2.2022
diviaky

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj/TIK TOK

Páčil sa vám článok?

Včerajšiu piatkovú (4.2.2022) dopravu v Bratislave skomplikovali naozaj netradiční účastníci cestnej premávky. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. Na situáciu reaguje aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Policajti priblížili, že formou súkromných správ im ľudia zaslali viacero videí, zachytávajúcich udalosť, ku ktorej došlo v priebehu včerajšieho dňa na Nábreží armádneho Generála Ludvíka Svobodu v Bratislave.

Na videu, ktoré zverejnila polícia na sociálnej sieti, vidno, ako diviačia rodinka takmer 10 diviakov vošla do jazdnej dráhy električky č. 9,  v oblasti pod mostom Lanfranconi, ktorá smerovala cez centrum mesta do Ružinova. Vodič električky svoju jazdu spomalil a čakal, ako sa situácia bude vyvíjať. Diviaky pokračovali po električkovej trati, až pred lokalitu Fakulty telesnej výchovy a športu UK, kde prešli aj cez cestu. Našťastie, nikomu sa nič nestalo,a zvieratá nespôsobili dopravnú nehodu.

"Po električkovom koľajisku sa prechádzala rodinka diviakov. Ich prechádzka skončila pomerne úspešne, zranenia osôb alebo komplikácie v premávke sme nezaznamenali," spresnila polícia.

Na situáciu, ktorá je naozaj nebezpečná pre zvieratá i ľudí, zareagovala aj starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. "Vychýlenie rovnováhy životného prostredia môže mať rôzne podoby. S touto sa stretávame v Bratislave už takmer denne. Pár dní dozadu naši pracovníci počas nočnej služby stretli priamo v srdci Karlovej Vsi stádo cca päťdesiatich kusov. Na videu neznámeho autora je ešte deň. Zver je evidentne vystresovaná a do mesta nepatrí. Predpokladám, že divá zver je predmetom nejakého vlastníckeho práva, keď nie nikoho iného tak štátu. Bolo by načase, aby štátne inštitúcie konečne aj tomuto javu začali venovať primeranú pozornosť. Koľko podobných záberov ešte treba natočiť? Alebo čakáme na nejaké nešťastie?" položila otázku na sociálnej sieti.

(nc)

Páčil sa vám článok?