Namiesto rande skončila v CPZ: 32-ročná vodička jazdila v protismere s viac ako 3,5 promile

5.12.2022

Zdroj: pexels.com

Páčil sa vám článok?

Na linke 158 polícia v sobotu krátko po polnoci prijali viacero oznámení od vodičov, ktorých po cestách Devínskej Novej Vsi ohrozoval jazdou v protismernej časti cesty vodič auta zn. Nissan Micra. Oznamovatelia zároveň priebežne na linke 158 informovali políciu o aktuálnej trase podozrivého auta.

"Na základe týchto informácií sa viaceré policajné hliadky Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave urýchlene presúvali na zadané miesta. Podozrivé vozidlo sa našlo odstavené na parkovisku obchodného centra s rozličným tovarom v Devínskej Novej Vsi. V ňom sa nachádzala 32-ročná vodička, ktorá bola podrobená dychovej skúške s výsledkom 1,64 mg/l (3,42 promile)," uvádza hovorkyňa polície Jana Šimunková.

Opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu hodnotu, a to konkrétne 1,71 mg/l (3,62 promile). Šoférka uviedla, že jazdila zo Záhorskej Bystrice do Devínskej Novej Vsi za svojím priateľom. Z toho dôvodu jazdu 32-ročnej vodičke policajti zakázali a taktiež bola obmedzená na osobnej slobode. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ Bratislava IV začal trestné stíhanie a súčasne jej vzniesol obvinenie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," dodáva hovorkyňa.

Opäť Vám pripomíname, že jazdou pod vplyvom alkoholu zbytočne riskujete a ohrozujete ňou nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky. Nebezpečnou jazdou môžete spôsobiť aj majetkové škody, ku ktorým by nemuselo vôbec dôjsť. Preto ešte raz - v žiadnom prípade nejazdite pod vplyvom alkoholu!

​(ivk)

Páčil sa vám článok?