Oslava jari v Bory Mall. Inšpirujte sa trendmi zo sveta kvetín na Festivale záhrad

5.4.2022

Zdroj: Bory Mall

Páčil sa vám článok?

Svieže jarné počasie nás láka vybehnúť von a vrhnúť sa na upratovanie po zime. Niet nad to, keď vám čerstvo zasadené farebné kvetinky rozžiaria úsmev na tvári. Pustite sa do toho naplno a oživte svoju záhradku či balkón.

Prvé lastovičky nakúpite na Festivale záhrad v Bory Mall.

Priestory nákupno-zábavného centra Bory Mall sa premenia na krásnu zelenú oázu plnú rastlín a kvetov. Teraz je ten správny čas zaobstarať si malé radosti do domu či bytu. Na Festivale záhrad, ktorý sa bude konať 22. - 24. apríla, budete mať unikátnu šancu uchmatnúť si tie najčerstvejšie kvetinky - sadenice, letničky, priesady. Okrem toho sa dozviete najnovšie trendy z oblasti záhrady. A ak vám náhodou robí problém, ktorú rastlinku si vybrať, s radosťou vám poradíme. Naučíme vás aj to, ako ju správne presadiť. Budete nielen spokojní s kúpou, ale aj so skúsenosťami, ktoré si od nás odnesiete.

Námestie nákupného centra bude počas víkendovej akcie zdobiť zelený trávnik, na ktorom sa vaše deti môžu poriadne vyšantiť. Vy sa zatiaľ okrem predajných stánkov budeme môcť pokochať výstavami od odborníkov zo sveta záhrady. Jar pomaly ale isto klope na dvere, tak ju pustite dnu a dajte vášmu bývaniu nový šmrnc. Veď predsa kedy začať čerpať nápady, ak nie teraz. Zameňte nudu za zábavu a okoreňte si predzáhradky zase niečím novým.

Zdroj: Bory Mall

Privítajte s nami jar

Sobota a nedeľa počas Festivalu záhrad bude naozaj pestrá. Na pláne sú detské workshopy. Ratolesti si vyskúšajú sadiť rastlinky, bylinky, vyrobia si sviečky zo včelieho plástu, najmenší si namaľujú 3D drevený kvietok. Nájde sa tu niečo aj pre skúsené šikovné ručičky. Môžu vás prekvapiť darčekovým košíkom plným kvetov, ktorý si vytvoria podľa vlastných predstáv.

Dospeláci deťom určite nemusia závidieť. Pripravili sme si workshopy ako na odrezkové množenie, ukážeme si rastlinné teráriá, rôzne farebné kombinácie kvetov v kytici, vytvoríme dekoratívny strom života či vyrobíme kvetináč na hrnčiarskom kruhu. Témou bude takisto starostlivosť o muškáty, ktoré už dlhé roky zdobia naše balkóny. Ich nádherné farebné kvety sú pastvou pre oči. Pokochať sa môžete levanduľovým svetom, exotickými rastlinami, záhradným nábytkom, pozornosť strhnú aj krásne baobaby. Veľkým lákadlom bude swap rastlín. Prineste svoje kvietky a vymeňte si ich za také, ktoré sa vám hodia k jarnej dekorácii.

Zdroj: Bory Mall

Lokálne a vždy čerstvé

V Bory Mall toho bude oveľa viac. Veľká noc pomaly klope na dvere a tak je čas na nákupy. Vyrazte 14. apríla na Mallý trh, kde nájdete lokálne produkty priamo od farmárov. Na prvom tohtoročnom trhu nakúpite chilly, zeleninu, ovocie, údené výrobky, vajíčka, lokše, buchty, sladký medík, ale aj ručne vyrábané obrusy. Rôznorodá ponuka sa postará o pestrú paletu chutných jedál na vašom sviatočnom stole. A ak ho ešte prestriete ručne vyrobeným obrusom, dozdobíte drevenými doplnkami, už žiadne slová netreba.

Zdroj: Bory Mall

Súboj ušatých pretekárov

Aprílový Bory Mall bude poriadne napínavý. Na zelenom trávniku na námestí nákupného centra sa 16. apríla uskutoční druhý ročník medzinárodnej súťaže v skákaní králikov. Svoje sily si zmerajú v disciplínach ako je rovinka, parkúr, skok vysoký a skok ďaleký. Kto doskáče do cieľa a stane sa šampiónom? Vezmite celú rodinu a príďte na Králičí hop fandiť ušatým pretekárom.

 

Zdroj: Bory Mall

Vyberte najkrajšieho orieška

Pomôžte nám nájsť najkrajšieho psieho orieška. Ale pozor, ako už napovedá názov, hľadáme práve psíkov, ktorí sú bez papierov či majú o jeden fliačik na srsti viac. Práve to ich predsa robí výnimočných! Piaty ročník úspešného uštekaného dňa najskôr prebehne na webe borymall.sk. Následne sa finálová desiatka havkáčov predstaví na podujatí, ktoré sa uskutoční 30. apríla na námestí Bory Mall. Práve vy, návštevníci centra, rozhodnete o víťazovi. Je to vo vašich rukách!

Zdroj: Bory Mall

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?