Od soboty premáva MHD po novom, podľa DPB ide o zmenu k lepšiemu

5.8.2023
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V mestských častiach Ružinov, Dúbravka, Devínska Nová Ves, Záhorská Bystrica a Lamač dochádza od soboty k lokálnym zmenám v trasovaní a cestovných poriadkoch niektorých liniek bratislavskej MHD.

Linky, ktoré využíva veľký počet cestujúcich, sú posilnené, trasy s nízkou vyťaženosťou sú upravené, prípadne nahradené novými spojmi. Podľa Dopravného podniku Bratislava (DPB) získavajú mestské časti garanciu nosných liniek, ktorých vysoká frekvencia spojov poskytuje komfortné spojenie s centrom mesta.

Hovorca DPB Martin Chlebovec spresňuje, že cestujúci z Ružinova získavajú lepšie intervaly najvyužívanejších liniek 61, 63 a 96. Nákupná zóna na Ivanskej ceste a Galvaniho ulica je podľa neho kvalitnejšie dopravne obslúžená a linka 61 po novom prepája Trnávku s hlavnou stanicou.

Podrobné si o zmenách môžete prečítať tu:

Západná časť Bratislavy, lokality mestských častí Dúbravka, Devínska Nová Ves, Záhorská Bystrica a Lamač sú rýchlejšie a častejšie navzájom poprepájané a spojené s rozvíjajúcou sa zónou Bory. Prostredníctvom novej trasy a posilnenému intervalu linky 30 je zabezpečené aj spojenie s novou nemocnicou.
Častejšie premáva aj linka 37. V úseku Most SNP - Vrančovičova nahrádza doterajšiu trasu linky 30, v úseku Krematórium - Záhorská Bystrica zase linku 36. Sídlisko Strmé Vŕšky je častejšie obsluhované linkou 36 so zmenenou trasou.

Zmeny v MHD: Nespokojní obyvatelia Trnávky podpisujú petíciu: Prídeme o jediné priame spojenie do nemocnice na Kramároch

Od 5. augusta budeme v bratislavskej MHD cestovať po novom. Zmeny sa týkajú aj bratislavského Ružinova v lokalite Trnávka. Okrem iného dôjde aj k skráteniu linky číslo 64, ktorá doteraz premávala na trolejbusovú konečnú na zastávku Rádiová. Po novom bude končiť na Jelačičovej, čo sa však mnohým obyvateľom Trnávky nepáči a začali proti tejto zmene podpisovať petíciu.

Zmeny všetkých dotknutých liniek MHD sú dostupné s odporúčaniami optimálnych spojení na webstránke DPB - www.dpb.sk.

Ďalšia petícia: Záhorská Bystrica vyzýva zachovať súčasnú trasu linky 36

Mestská časť Bratislava - Záhorská Bystrica žiada hlavné mesto a Dopravný podnik Bratislava (DPB), aby zachoval súčasné trasovanie linky 36, spájajúce Záhorskú Bystricu, novú lokalitu Bory a Dúbravku. Zmeny, ktoré majú v grafikone platiť od 5. augusta, podľa samosprávy a jej obyvateľov znížia komfort cestujúcich pri ceste do centra. Dopravca, naopak, poukazuje na viac spojov a kratšie intervaly, ktoré zmeny prinesú.

Do 11. augusta sú na významných zastávkach a prestupných uzloch menených liniek aj informátori, ktorí sú nápomocní pri vysvetľovaní nových trás či cestovných poriadkov a cestujúcim poskytujú rady a tipy.

(TASR)

Páčil sa vám článok?