Zrušili pojednávanie s expolicajtom Ľubošom T., ktorého "preslávil" incident s dvojicou žien

25.3.2019
0

Zdroj: tasr

Páčil sa vám článok?

Okresný súd (OS) Bratislava I zrušil súdne pojednávanie s expolicajtom Ľubošom T., ktoré bolo naplánované na utorok (26. 3.). Dôvodom je opakované namietanie zaujatosti voči sudkyni.

"OS Bratislava V zrušil termín hlavného pojednávania z dôvodu opakovanej námietky zaujatosti voči zákonnej sudkyni. Zákonná sudkyňa o tejto námietke zaujatosti rozhodla uznesením, proti ktorému podal obžalovaný sťažnosť," ozrejmil pre TASR hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. O tej bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

Ľuboš T. už v minulosti viackrát namietal zaujatosť sudkyne a žiadal aj o pridelenie prípadu inému sudcovi. Najvyšší súd SR v novembri minulého roka potvrdil, že trvá na svojom rozhodnutí, a prípad neodňal ani OS Bratislava V, ani Krajskému súdu v Bratislave.

Expolicajt Ľuboš T. stojí pred súdom pre incident s dvoma ženami zastavenými pri cestnej kontrole v bratislavskej Petržalke v roku 2014. Naposledy sa v prípade pojednávalo v máji tohto roka na OS Bratislava V, a to výsluchom svedka a neskôr aj znalca z odboru psychológie. O tom, že sa prípadom bude opäť zaoberať bratislavský nižší súd, rozhodol 15. augusta Najvyšší súd SR. Nevyhovel tak návrhu obžalovaného na odňatie trestnej veci petržalskému a pridelenie inému okresnému súdu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?