VIDEO: Dychberúce zábery akcie ako policajti zachraňovali ženu, ktorá skočila do Dunaja

22.3.2019
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti sa včera naozaj vyznamenali v tom dobrom zmysle slova. Keď sa dozvedeli o žene, ktorá skočila do Dunaja, neváhali ani sekundu.

"Na tiesňovú linku 158 sme prijali oznámenie o žene, ktorá skočila do Dunaja z pontóna v blízkosti Mosta SNP. Po príchode na miesto štyria policajti PMJ ihneď skočili za ženou, ktorú sa im podarilo vytiahnuť na breh, kde jej poskytli prvú pomoc. Záchranármi bola následne prevezená do jednej z bratislavských nemocníc," informovala polícia na sociálnej sieti.

Pre Bratislavské noviny opísala drámu mladá mamička Sandra, ktorá bola v čase záchrannej akcie spolu s dcérou v nákupnom centre Eurovea. "Malá sa hrala na ihrisku a potom sme sa išli prejsť na mólo v blízkosti schodov pred sochou Štefánika. Najskôr som si všimla, že v Dunaji pláva koleso a a za ním policajt. Tú ženu, ktorá bola tiež vo vode, som hneď nezbadala. Viacero ďalších policajtov bežalo po brehu. Napokon po rieke dorazil k brehu aj záchranný čln a policajtovi v Dunaji pomohli zachytiť v tej chvíli už jej bezvládne telo. Ešte jeden policajt skočil do vody a spoločnými silami vytiahli ženu na breh. Tam ju dosť dlho oživovali. Práca policajtov bola skutočne profesionálna a obdivuhodná, ale prekvapilo ma, že sa dosť dlho čakalo na sanitku. Neviem, odkiaľ a kadiaľ sem smerovala, ale to čakanie sa všetkým zdalo byť priam nekonečné."

Prípad sa aj napriek odvahe a nasadeniu policajtov napokon šťastne neskončil a žena po prevoze do nemocnice v nej zomrela...

(ms, ars, video: Mgr. Andrej Wimmer)

Páčil sa vám článok?