Na podporu RTVS sa v stredu na Námestí slobody uskutočnil protest

27.3.2024
0

Zdroj: Mier Ukrajine

Páčil sa vám článok?

Stovky ľudí sa v stredu zúčastnili na Námestí slobody v Bratislave na proteste na podporu RTVS. Usporiadala ho iniciatíva Mier Ukrajine.

Účastníci neskôr vytvorili aj živú reťaz okolo budovy rozhlasu ako vyjadrenie nesúhlasu s návrhom zákona o Slovenskej televízii a rozhlase.

Na proteste prečítali spoločné vyhlásenie občianskych iniciatív s názvom Ruky preč od RTVS. Dohromady sa pod neho podpísali občianske iniciatívy z 19 slovenských miest.
"Návrh zákona o RTVS z dielne súčasnej vládnej koalície má jediný cieľ - úplné ovládnutie verejnoprávneho mediálneho priestoru a jeho využívanie na šírenie správ podporujúcich súčasnú vládnu moc a jej zahranično-politické smerovanie," uviedla Lucia Štasselová za iniciatívu Mier Ukrajine.

Ministerstvo kultúry SR 11. marca predložilo do skráteného medzirezortného pripomienkového konania návrh zákona o Slovenskej televízii a rozhlase. Súčasná inštitúcia by sa nemala rozdeliť, navrhuje sa však viacero zmien. Rezort v pondelok (25. 3.) informoval, že návrh zákona sa odkladá, dokým sa k nemu nevyjadrí Legislatívna rada vlády SR, a že vzhľadom na počet pripomienok a komplexnosť problematiky aktuálne pracuje na dopracovaní nového zákona.

(TASR)

Páčil sa vám článok?