Najnovšia kniha strhujúceho krimi Botanik má perfektne premyslenú zápletku

27.3.2024

Zdroj: bux.sk

Páčil sa vám článok?

Vraždí známych ľudí, ktorých nedokáže ochrániť ani polícia! Po Bábkovom divadle, Čiernom lete, Kurátorovi a Zóne smrti je tu ďalšie strhujúce krimi s desivou zápletkou.

Botanik vraždí známych ľudí, ktorých nedokáže ochrániť ani polícia, či izolovanie od okolitého sveta.

- Keď dobrí ľudia nič nerobia, zlo prekvitá a víťazia otrepané banality. Ľudia ako ja pripomínajú ostatným, čo sme stratili. -

Patologička Estelle Doylová nikdy nechodila po slnečnej strane ulice, ale nezašla tentoraz priďaleko? Vražda jej otca, ktorý zomrel na následky strelných poranení, vyzerá na prvý pohľad ako jednoznačný prípad. Estelle má na rukách povýstrelové splodiny a v čerstvo napadanom snehu sú iba jej stopy. Od svojho zatknutia povedala len tri slová: „Informujte Washingtona Poa.“

Zdroj: bux.sk

V rovnakom čase travič, ktorého tlač nazvala Botanik, posiela všeobecne známym osobám, ktoré celý národ nenávidí, varovania v podobe básničiek a vylisovaných kvetov. Polícia okamžite prijíma bezpečnostné opatrenia, no zdá sa, že vrah dokáže prechádzať cez steny a beztrestne zabíjať. Pre Washingtona Poa, ktorý neznáša záhady zamknutých izieb, to bude najdlhší týždeň v živote.

„V Spojenom kráľovstve vyhral Botanik veľa cien a dúfam, že aj vy ním budete absolútne nadšení. Je to mysteriózny príbeh, odohráva sa medzi štyrmi stenami, je tam veľa Poa, veľa Tilly a tentoraz aj veľa Estelle Doylovej. Myslím si, že vás absolútne nadchne,“ odkazuje autor slovenským čitateľom vo videu.

Pozrite si video s autorom:

Najnovšia kniha Botanik má perfektne premyslenú zápletku: tajomného vraha, ktorý zabíja naozaj sofistikovane a už len prísť na to, akým spôsobom, dá detektívom zabrať. Má to švih, žiadne hluché miesta, vynikajúce dialógy.

Z anglického originálu The Botanist preložila Zdenka Buntová.

(Milan Buno, knižný publicista)

 

Páčil sa vám článok?