Pes usmrtil v lesoparku ďalšiu srnu. "Stačilo," reaguje viceprimátor Mrva a žiada viac kontrol

16.3.2023
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Kontroly voľne pustených psov v bratislavskom lesoparku je potrebné zintenzívniť. Žiada to viceprimátor Bratislavy Jakub Mrva.

Poukazuje na pribúdajúce prípady strhnutých zvierat a aj sťažnosti návštevníkov mestských lesov. Stretnúť sa preto chce so zástupcami mestskej polície a lesnej stráže.

"Najmä rodičia s deťmi, cyklisti, ale aj niektorí psičkári sa sťažujú na voľne pustené psy, ktoré skáču na ľudí, alebo predstavujú pre deti ohrozenie," napísal na sociálnej sieti Mrva.

Ročne psy v bratislavských mestských lesoch podľa jeho slov strhnú desiatky sŕn, danielov či muflónov. "Okrem toho pozabíjajú nespočetné množstvo ježkov, hadov, z hniezda vypadnutých malých vtákov či zajacov. Majitelia svojich psov nerešpektujú, že pes musí byť podľa zákona v lese na vôdzke," podotkol viceprimátor.

Zdroj: FB Jakub Mrva je Team Bratislava

​Strhnutá srna. Túto fotografiu poslal Mrvovi dnes ráno jeho sused.

Ako tvrdí, aj menšie plemeno psa dokáže strhnúť či uštvať srnku. Voľne pustený pes môže aj vyduriť diviaky z ležoviska v kríkoch. "Strety diviaka a psa väčšinou pre psa nedopadnú dobre," povedal Mrva. Upozornil aj na nedávny prípad mŕtveho srnca, strhnutého psom. "Dnes je očividné, že hliadky musíme zintenzívniť," skonštatoval viceprimátor.

(tasr, ms)

Páčil sa vám článok?