Zvieratá na celom svete majú svoj deň: Oslávte ho v bratislavskej ZOO s nimi aj vy

29.9.2022

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V sobotu 1. októbra čaká návštevníkov deň plný zábavných aktivít a vzdelávania. Návštevníci budú mať možnosť vidieť komentované kŕmenie vybraných druhov zvierat od ich chovateľov, zúčastniť sa na prednáške týkajúcej sa problematiky ochrany a práv zvierat, program je aj pre najmenších.  

Svetový deň zvierat je medzinárodný sviatok, ktorý sa každoročne oslavuje 4. októbra, na sviatok Františka z Assisi, patróna zvierat. Dnes je jeho poslaním upozorniť na práva zvierat a zlepšiť štandardy ich životných podmienok na celom svete. Štvrtý október je oslavou života zvierat a pripomienkou dôležitosti krehkého a zraniteľného vzťahu ľudí k živočíšnej ríši. Svetový deň zvierat sa oslavuje v rôznych krajinách, bez ohľadu na politickú ideológiu, vieru či národnosť. "Len prostredníctvom zvyšovania povedomia, zlepšovania životných podmienok zvierat na celom svete a vzdelávania, sme totiž schopní vytvoriť svet, v ktorom zvieratá sú a vždy budú uznávané ako cítiace tvory," priblížila Alexandra Ritterová z bratislavskej ZOO.

Informovala, že na tých, ktorí v sobotu 1. októbra zavítajú do zoologickej záhrady v Bratislave, čaká deň plný zábavných aktivít a vzdelávania. Návštevníci budú mať možnosť vidieť komentované kŕmenie vybraných druhov zvierat od ich chovateľov, zúčastniť sa na prednáške týkajúcej sa problematiky ochrany a práv zvierat od Prírodovedeckej fakulty Univerzity Komenského a precestovať svet od Antarktídy až po Amazonské pralesy s cestovateľom a fotografom Romanom Nemcom. "V programe nezabúdame ani na najmenších. Pre malých objavovateľov sú pripravené vzdelávacie workshopy, tvorivé dielničky, divadelné predstavenia či obľúbené vozenie na koníkoch. Užite si deň venovaný zvieracej ríši a pridajte sa k oslavám Svetového dňa zvierat," pozýva Ritterová.

ZOO Bratislava tento rok navštívilo už viac ako 250 000 návštevníkov všetkých vekových kategórií zo Slovenska i zahraničia. Jej poslaním je byť nielen miestom zábavy pre verejnosť ale predovšetkým priestorom na vzdelávanie a ochranu rôznych ohrozených druhov živočíchov. Navštívte ZOO Bratislava pri príležitosti Svetového dňa zvierat a prispejte k zlepšeniu starostlivosti a ochrany vzácnych a ohrozených druhov zvierat aj vy.  Kompletný program sprievodných akcií Svetového dňa zvierat v ZOO Bratislava nájdete na webe TU.

(ts)

Páčil sa vám článok?