FOTO a VIDEO: Pochod Hrdí na rodinu prišli do centra Bratislavy podporiť biskup Haľko i minister Krajniak

23.7.2022

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V Bratislave sme si už zvykli, že spolu s akciou Dúhový PRIDE sa už roky v centre mesta zároveň koná konzervatívny pochod Hrdí na rodinu, ktorý organizuje kresťanský aktivista Anton Chromík. Inak tomu nebolo ani v sobotu 23.7.2022 a my sme sa boli na akcii pozrieť.

Zástancovia konzervatívneho pohľadu na rodinu sa začali schádzať pred 15:00 na začiatku Kapitulskej ulice za Dómom sv. Martina. Organizátorom je už roky známa dvojica aktivistov Anton Chromík a Marek Nikolov. Druhý menovaný však neprišiel, mal totiž pozitívny test na koronavírus.

Zástancov konzervatívnej rodiny bolo síce menej ako ľudí na Hviezdoslavovom námestí, kde sa konal Dúhový PRIDE, prehliadnuť ste ich však nemohli. Obliekli si totiž výrazné červené tričká s rôznymi nápismi podporujúcimi tradičnú rodinu a spolužitie muža a ženy. I táto akcia sa však niesla v pokojnej a priateľskej atmosfére. O hudbu sa postaral pesničkár Peter Janků.

VIDEO (Peter Janků, uprostred hlavný organizátor Anton Chromík, vľavo Sima Tarčáková):

Na pochod Hrdí za rodinu prišiel aj bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko, ktorého prítomnosť na nedávnom festivale Pohoda vyvolala odpor niektorých LGBTI aktivistov. Haľko sa nezdržal dlho, ponáhľal sa na krst dieťaťa. Z pódia citoval pápeža Františka a zdôraznil, aké je nesmierne dôležité, aby páry mali deti. V dnešnej dobe totiž mnohí zostávajú bez nich či majú iba jedno.

Zdroj: ms

Na pochod Hrdí na rodinu prišiel i Jozef Haľko.

Príhovor Jozefa Haľka:

FOTOGALÉRIA (Atmosféra na zhromaždení Hrdí na rodinu):

​Organizátor Anton Chromík rovnako ako v minulosti neskrýval radosť z toho, že sa našlo dosť ľudí, ktorí prišli podporiť tradičné rodiny. K akcii na Hviezdoslavovom námestí sa vyjadriť nechcel, poďakoval všetkým, i politikom, ktorí prišli sem.

Anton Chromík ďakuje všetkým, ktorí prišli:

V dave sme videli ministra práce Milana Krajniaka, ktorý sa taktiež netají svojím kresťanským svetonázorom.

Zdroj: ms

Milan Krajniak medzi účastníkmi pochodu Hrdí na rodinu.

Z pódia o dôležitosti rodiny prehovoril aj nový detský ombudsman Jozef Mikloško, ktorý sa desaťročia venoval deťom v detských domovoch, teda tým, ktoré nemali šťastie vyrastať pri svojich rodičoch.

Zdroj: ms

Jozef Mikloško.

Po niekoľkých príhovoroch a pesničkách sa priaznivci konzervatívnej rodiny vybrali na pokojný pochod ulicami Starého Mesta. Ako to vyzeralo, si môžete pozrieť v našom videu:

Milan Krajniak vysvetľuje, že štát by mal podporovať rodiny:

Chcete vedieť, ako prebiehal Dúhový PRIDE? Prečítaje si tu:

(ms)

Páčil sa vám článok?