Deň biodiverzity v bratislavskej ZOO bude plný africkej exotiky, zažite ho za zvukov afrických bubnov

19.5.2022

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

„Vytvorme spoločnú budúcnosť pre všetko živé“, je posolstvom tohtoročného dňa biodiverzity v ZOO Bratislava. Tá pozýva obyvateľov, aby prišli v nedeľu 22. mája osláviť tento významný deň do ZOO Bratislava.

"Oslava Medzinárodného dňa biodiverzity je pre našu záhradu veľkou udalosťou, pretože jednou z hlavných úloh zoologických záhrad, je aktívne prispievať k zachovaniu biologickej rôznorodosti. Práve zvieratá zo zoologických záhrad sú často jedinou nádejou pre zachovanie existencie živočíšnych druhov a ich následné prinavrátenie do divokej prírody," spresnila Alexandra Ritterová zo ZOO Bratislava.

V tento deň sa návštevníci môžu tešiť na komentované kŕmenia majestátnych nosorožcov tuponosých južných, afrických druhov antilop a dychberúcich žiráf Rothschildových. V originálnej „africkej obývačke“ budú prebiehať zaujímavé prednášky a skupina Afrikana predvedie svoje exotické vystúpenie.

Pre deti počas dňa pripravili vzdelávací ostrov a tvorivé dielne, ktoré hravou formou priblížia Afriku a biologickú rozmanitosť prírody. "Určite si nenechajte ujsť aj oficiálne uvítanie našej mladej samičky hrošíka libérijského, ktorá už pred pár dňami zistila, aké je skvelé plávať v bazéne,"priblížila Ritterová.

Zdroj: ZOO Bratislava

​V tento symbolický deň otvoria aj street art výstavu v areáli ZOO v spolupráci so združením BROZ. „V rámci projektu Game On! V hre je naša budúcnosť, zastavme zmenu klímy! sme pozvali desať umelcov a umelkýň, aby zobrazili druhy, ktorých prežitie je ohrozené meniacou sa klímou. Originálne diela, ktorých poslaním je návštevníkom priblížiť príbehy týchto ohrozených druhov, budeme vystavovať počas celej letnej sezóny,“ približuje Adriana Brossmannová zo združenia BROZ.

Na návštevníkov čaká aj Cukrová vata s riaditeľkou ZOO, kde bude riaditeľka Júlia Hanuliakova prezentovať významné udalosti  ZOO za uplynulý rok. 

(nc) 

Páčil sa vám článok?