Slovnaft štartuje jesenné odstávky. Hoci ich môže sprevádzať hluk, sú naozaj prospešné pre všetkých

20.9.2021
0

Zdroj: Slovnaft

Páčil sa vám článok?

(pr) Spoločnosť Slovnaft v septembri a v októbri opäť odstaví časť svojich výrobných zariadení, aby vykonala ich povinnú údržbu, opravy a modernizáciu. Cieľom týchto prác je zaistiť bezpečné prevádzkovanie zariadení a zlepšiť environmentálne parametre výroby – znížiť spotrebu energií a objem vypúšťaných emisií.

Na prácach sa zúčastnia aj domáci a zahraniční externí dodávatelia, spolu ide približne o 300 odborníkov. Prioritou je aj počas odstávok zachovať vysokú úroveň bezpečnosti práce a zavedených protipandemických opatrení.

"Údržba časti výrobných zariadení sa začne ich odstavovaním 10. septembra 2021, posledné zariadenia po údržbe budú uvedené do normálneho chodu v závere októbra. Technologické zarážky môže sprevádzať mierne zvýšená hladina hluku a možný je aj vznik zápachu. O vplyve prác na komfort obyvateľov spoločnosť priebežne informuje aj cez aplikáciu Sused Slovnaft, ktorá poskytuje prehľad o aktuálnom dianí v rafinérii," informoval hovorca spoločnosti Anton Molnár.

Cieľom prác počas technologických zarážok je vyčistenie zariadení, ich kontrola a opravy. Výroba tak bude efektívnejšia, s nižšími emisiami a nižšou spotrebou energií. Detailná kontrola výrobných zariadení spojená s opravami zas zvýši ich spoľahlivosť a bezpečnosť. Spoločnosť do rekonštrukcie investuje celkovo 3,5 milióna eur. Zásobovanie zákazníkov počas generálnych revízií a technologických zarážok podľa Molnára nebude ovplyvnené.

Zdroj: Slovnaft

Na technologických zarážkach sa okrem interných zamestnancov Slovnaftu a dcérskej spoločnosti Slovnaft Montáže a opravy budú podieľať aj externé spoločnosti. Približne tristo zamestnancov dodávateľov môže vstúpiť do výroby len s platným PCR alebo antigénovým testom a v priestoroch Slovnaftu dodržiavať interné protiepidemické opatrenia. Externých dodávateľov bude výrazne menej ako pri iných odstávkach, keď sa ich počet pohyboval v tisícoch.

(ms)

Páčil sa vám článok?