Bláznivý apríl: Opäť bude veterno, v Bratislavskom kraji očakávajte vietor krátkodobo až do 85 km/h

11.4.2021
Dážď

Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Páčil sa vám článok?

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal v tejto súvislosti na svojom webe výstrahu prvého stupňa pred vetrom, výstraha zatiaľ platí do utorka do večera.

SHMÚ upozorňuje, že v okrese Bratislava sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 45 až 55 km/h a krátkodobo môže dosiahnuť rýchlosť  až 65 - 85 km/h. Výstraha pred vetrom v Batislavskom okrese platí od nedele 11. apríla  9.00 h d utorka 13.4. do 18-tej hodiny.

"Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," uviedol SHMÚ na svojom webe.

Počas nedele bude veterno aj vo viacerých lokalitách aj na horách na Slovensku. Výstraha pred vetrom má platiť aj v Banskobystrickom, Trenčianskom, Nitrianskom, Trnavskom, Prešovskom a Žilinskom kraji. V týchto lokalitách sa ojedinele očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne priemernú rýchlosť 45 až 55 kilometrov za hodinu a/alebo krátkodobo v nárazoch rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.

(nc)

Páčil sa vám článok?