Môžete sa začať tešiť na sobotu - novembrový Burzoblšák bude nabitý inováciami!

2.11.2017

Zdroj: Burzoblšák

Páčil sa vám článok?

Burzoblšák je unikátne komunitné podujatie v Bratislave, ktoré si návštevníkov podmaní svojou atmosférou. Ten najbližší sa uskutoční už túto sobotu – 4. novembra v areáli ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici v Ružinove! V ponuke bude trendové oblečenie, rôzne handmade výrobky, staré LP platne, domáca prírodná kozmetika, ručne vyrábaná bižutéria.

Predchádzajúce Burzoblšáky sa niesli v duchu apelu na šetrenie životného prostredia, charitatívnu činnosť a stretávanie sa miestnych obyvateľov. Iný nebude ani ten novembrový. Jedným z jeho cieľov je recyklácia oblečenia, ktoré je častokrát nenosené a nijakým spôsobom nezničené. Kúpou takýchto vecí všetci pomáhajú tomu, aby sa ľudia na veci nepozerali ako na odpad ale ako na recyklovateľnú surovinu, ktorá sa dá možno ešte vynosiť alebo použiť iným spôsobom. Recyklácia sa netýka iba oblečenia a výrobkov. Samozrejme, aktívne funguje aj na báze klasickej separácie odpadu. V rámci novembrového Burzoblšáku pribudlo hneď niekoľko inovácií. Na základe pripomienok zo strany návštevníkov, organizátori podujatia zabezpečili čistejšie a voňavejšie vnútorné priestory podujatia, najmä toalety. Zvýšil sa počet miest na sedenie a zrkadiel pre nakupujúcich. Pre skvalitnenie ochrany životného prostredia organizátori v priestoroch školy umiestnili viac odpadkových košov.

Burzoblšák je charakteristický aj svojou charitatívnou činnosťou. Výťažkom z predaja každého hrnčeka s logom akcie, každé tri mesiace Burzoblšák podporuje konkrétny útulok pre zvieratá. Takto sa jeho organizátorom už podarilo pomôcť útulku  Tulkáčik a momentálne je zbierka zameraná na karanténnu stanicu Topoľčany. Hrnčeky nájdu záujemcovia v stánku organizátora akcie. Burzoblšáková komunita taktiež motivuje a vyzýva ostatných predajcov, aby podporili ľudí v neľahkých životných podmienkach. Vo viacerých stánkoch preto nájdete odkaz, že aj z ich zárobku poputujú peniažky na dobrú vec. A o to hlavne ide!

Komunitné podujatie poskytuje široký priestor, kde sa ľudia stretávajú a trávia jedno mesačné sobotné dopoludnie. Preto sa pre nich snažia organizátori vytvoriť čo najkomfortnejšie a najpríjemnejšie prostredie nákupu a neustále sa snažia zvyšovať úroveň akcie. Priamo na mieste bude pre návštevníkov pripravené už tradičné občerstvenie v podobe kávy, limonády, teplých nápojov, koláčov aj tradičného chlebíka s pomazánkou. Toto podujatie je family friendly, preto usporiadatelia vytvorili aj pre ratolesti účastníkov Burzoblšáku priestor pre rôzne aktivity a tvorivé dielne so zameraním na výrobu umeleckých výrobkov s jesennou a zimnou tematikou a maľovanie na tvár. To všetko pod záštitou detskej eventovej agentúry Artlandia a profesionálnych animátorov.

Burzoblšák začína o 8 hodine ráno a mal by trvať približne do druhej popoludní a program pre deti je zabezpečený v čase od 9 – do 13 h.

Facebook udalosť: https://www.facebook.com/events/1386029091445935/

Rezervácie miest na: www.burzoblsak.sk

(ts, ars, foto: Burzoblšák)

Páčil sa vám článok?