Po výzve mesta vyčistili prvých 49 stánkov

29.1.2016
0
Po výzve mesta vyčistili prvých 49 stánkov - stanok_pns
Páčil sa vám článok?

Hlavné mesto vyzvalo na jeseň vlastníkov predajných stánkov, ktoré stoja na prenajatých pozemkoch od hlavného mesta, aby ich udržiavali čisté, vrátane odstránenia grafity. Majitelia stánkov si väčšinou poriadok urobili, neplatí to však pre všetkých...

Pracovníci magistrátu po niekoľkých týždňoch stánky skontrolovali a zistili, že hoci 49 stánkov je už vyčistených, majitelia 23 stánkov na výzvu nereagovali, prípadne ich neudržiavajú čisté. Hlavné mesto týmto nájomcom poslalo opätovnú výzvu. V prípade, ak okamžite nezabezpečia čistotu v jednotlivých stánkoch, mesto vypovie nájomné zmluvy.

Vo februári čakajú stánky ďalšie kontroly. Ak nájomcovia pozemkov nebudú ani túto výzvu na zlepšenie estetického vzhľadu predajných zariadení rešpektovať, hlavné mesto je rozhodnuté odstrániť predajné stánky z pozemkov vo vlastníctve hlavného mesta.

Jednotlivé prevádzky musia spĺňať základné estetické požiadavky kladené na predajné stánky na území hlavného mesta. Zariadenie musí byť udržiavané, čisté a bez čmáraníc a najmä bez grafity. Takisto je potrebné udržiavať čistotu v okolí stánkov, čo vyplýva aj zo zmluvy o nájme.

(mm, is)

Páčil sa vám článok?