Pod Machnáčom konečne majú televízny signál

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Starého Mesta v lokalite Pod Machnáčom sa po dlhých rokoch sa dočkali kvalitného televízny signál Táto časť Starého Mesta totiž nemá dobré pokrytie terestriálnymi vysielačmi a zavedenie káblovej televízie bolo príliš nákladné.

Až tento rok sa podarilo prelomiť ľady a zásluhou staromestskej samosprávy môžu televíziu pozerať aj na uliciach Malá, Révova, Lipova, Nábr. L. Svobodu, Kráľovské údolie, Žižkova ulica, Na kopci, Nad lomom a Pod vinicami.

Celkovo ide o 200 rodinných domov a 100 bytov, ktoré až doteraz mohli pozerať program len niektorých televíznych staníc, aj to vo veľmi zlej kvalite. Káblovka tu nebola a to čo „chytili“ na obyčajnú anténu, nebolo bohviečo. Poslanec miestneho zastupiteľstva Staré Mesto Ľubomír Ščasný si preto na začiatku tohto volebného obdobia predsavzal, že svojim voličom pomôže. A po troch rokoch sa mu to aj podarilo.

Všetky doterajšie pokusy zaviesť tu káblovú televíziu narážali na neochotu SKT a neskôr UPC ísť do tohto projektu pre jeho vysoké náklady. Tento rok však v tejto lokalite začali Slovenské telekomunikácie ukladať do zeme rozvody vedené vzduchom. A to bola príležitosť osloviť aj spoločnosť UPC, aby sa pridala. Projekt podporili aj starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský a primátor Jozef Moravčík.

Spoločnosť UPC podľa slov poslanca Ľubomíra Ščasného do tohto projektu investovala 5,4 milióna korún, pričom novým zákazníkom dokázala garantovať štandardné ceny pripojenia - v prípade rodinných domov 5000 korún a pre byty 990 korún. Zvyšok je dotáciou spoločnosti UPC, ktorá tak po 5 rokoch splnila sľub svojej predchodkyne - spoločnosti SKT, ktorá sa pôvodne zaviazala zakáblovať celé Staré Mesto do konca roka 1996.

(ado)

Páčil sa vám článok?