Vianočné trhy nemôžu byť bez charity

28.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vianočné trhy v Starom Meste v Bratislave sa nemôžu zaobísť bez aktívnej účasti Lions Clubov. V tomto roku sa na rozhraní Františkánskeho a Hlavného námestia vystriedajú v lionistickom stánku členovia siedmich klubov.

Myšlienka ktorá ich spája, je služba v prospech iných. Práca -v tomto prípade príprava a predaj tradičných lionistických špecialít a to cibuľkového chlebíka, tradičného vianočného voňavého punču a doma pečených koláčikov. Tvorba cien je voľná - všetko ide v prospech ľuďom v núdzi.

Členky Lions Clubu Dovina 23. novembra pripravili pre 71 obyvateľov domova dôchodcov na Podjavorinskej ulici v Starom Meste predadventné prekvapenie. V tento piatok sa konal slávnostný čaj o piatej. Členky klubu vyzdobili adventnou vianočnou výzdobou spoločné priestory Domova dôchodcov.

Podľa vyjadrenia pani riaditeľky Mgr. Tanglmayerovej v domove už dávno nebolo tak pekne. Vo dverách vás privítala živá jedlička, ozdobné girlandy v spoločenských miestnostiach aj nové koberce a obrusy. Bol to čaj o piatej, taký ako má byť aj s fajnovými domácimi koláčikmi.

Všetko to pripravilo 20 členiek Lions Clubu Dovina Bratislava pod vedením prezidentky - zhodou okolnosti vicestarostky Starého Mesta Bohdany Machajovej. Táto akcia je zároveň pozvánkou na Vianočné trhy, kde nájdete Lions Club Dovina od 13. do 18 decembra

(bm)

Páčil sa vám článok?