Zdravie a krása so žihľavou: Výhody použitia žihľavového šampónu

30.5.2023

Zdroj: Chamille White / Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Žihľavu si možno najmä z detských čias pamätáte ako rastlinu, ktorá občas dokázala poriadne popŕhliť. V tejto zelenej rastline sa však skrýva oveľa viac. Výťažky z nej môžu mať priaznivé účinky pre celý ľudský organizmus. Týka sa to aj starostlivosti o vlasy. V čase, keď sú v móde rôzne šampóny založené na prírodnej báze, prirodzene „letí” aj žihľavový šampón.

Príjemný nielen podľa vône

Je zaujímavé, ako človek s vekom vníma veci inak než v detstve a mladosti. Vtedy bola pre nás žihľava naozaj len pŕhlivou rastlinou, no s pribúdajúcimi vedomosťami zistíme, že môže byť naším priateľom a cenným pomocníkom. Jej výťažky majú priaznivé účinky, a to sa týka aj našich vlasov. Žihľavový šampón dokáže zaujať už na prvý pohľad. Či už svojou sýto zelenou farbou, ako i príjemnou vôňou pri umývaní vlasov. Samozrejme, žihľavové šampóny, esenciálne oleje a spreje sa dajú používať na mužské i ženské vlasy.

Overená sila od našich babičiek

Dnešná doba sa vyznačuje aj snahou o návrat k tradíciám, prírode a k tomu, čo úspešne fungovalo už našim starým mamám. Preto sa o žihľavových šampónoch v súčasnosti toľko píše a hovorí. Žihľava je obľúbená už po stáročia a niet sa čomu čudovať – má viacero priaznivých účinkov. Môže dopomôcť k tomu, aby boli vlasy pevnejšie a zdravšie.

Umývanie vlasov je nielen o samotnej vlasovej hygiene, ale aj celkovej starostlivosti. Ideálne je v takom prípade dodať vlasom živiny, ktoré potrebujú. Výberom vhodného šampónu a zodpovednou starostlivosťou môžete prispieť k tomu, aby ste nemuseli riešiť mastné či citlivé vlasy, prípadne lupiny.

Prečo práve žihľavový šampón?

Žihľava je bohatá na minerály a obsahuje pestrú skupinu vitamínov – najmä vitamíny A, B, C, D a K. Aj toto je jedna z výhod používania žihľavového šampónu. Ak sa zameriame cielene na žihľavový šampón na rast vlasov, objavíme ďalšie priaznivé účinky tejto zázračnej rastliny. Sila výluhu zo žihľavy totiž obsahuje množstvo aktívnych látok, ktoré môžu prispieť k dobrej kondícii vlasov a vlasovej pokožky. Navyše, koreň zo žihľavy a výťažok z neho môže mať pozitívny vplyv na rast vlasov a zároveň aj priaznivo pôsobiť pri snahe o prevenciu pred vypadávaním vlasov. Koreň zo žihľavy tiež pôsobí protizápalovo.

Zdroj: TShaKopy / Shutterstock.com

Pomoc pri mastných vlasoch

Na kondíciu vlasov môže vplývať aj hektický životný štýl či iné ťažkosti, ktorým dennodenne čelíme. Práve vlasy sú však veľmi viditeľné, ide o tzv. korunu krásy, preto stojí za to, aby sme im venovali patričnú pozornosť a starostlivosť. Žihľava na vlasy môže prispieť k eliminácii vzniku lupín i k zmierneniu mastenia vlasov. Veď práve mastné vlasy sú pomyselným strašiakom mnohých ľudí.

Sila prírody

Každý má iné preferencie a nebolo by správne tvrdiť, že dobré sú len tie prírodné produkty. Avšak je objektívnym faktom, že existuje čoraz širšia skupina ľudí, ktorá preferuje vyslovene prírodnú BIO vlasovú a telovú kozmetiku. A práve pre nich môže byť žihľavový šampón tou ideálnou voľbou - je to prírodný spôsob, ako udržať vlasy pevné a zdravé.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah 
Páčil sa vám článok?