Klzisko s viacerými novinkami

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Príchod Mikuláša do Bratislavy priniesol aj dlhoočakávané otvorenie verejnej ľadovej umelej plochy na Hviezdoslavovom námestí. Klzisko patrí mestskej časti Staré Mesto.

Klzisko s rozmermi 32 x 16 metrov vstupuje do svojej tretej sezóny s viacerými novinkami. Po prvýkrát sú okolo mantinelov v jeho východnej časti inštalované tribúnky s kapacitou približne 40 miest, odkiaľ môžu dospelí sledovať svoje ratolesti alebo si jednoducho oddýchnuť počas korčuľovania.

Pre záujemcov budú tiež otvorené improvizované strážené šatne na prezlečenie a odloženie si vecí. Predbežne by mali byť k dispozícii v popoludňajších hodinách počas pracovných dní a po celý víkend.

Klzisko je otvorené každý deň od 9. do 21. hodiny. Mestská časť sa však nebráni dlhšej prevádzke, termín mimo oficiálnych prevádzkových hodín, napríklad na medzifiremný hokejový zápas, je však potrebné dohodnúť si vopred.

Staré Mesto neopustilo dobré zvyky z predchádzajúcich rokov a naďalej umožňuje vstup na klzisko zdarma. Sezónnu prevádzku v náklade okolo 1,7 mil. korún hradí zo svojho rozpočtu.

Podľa starostu Starého Mesta Andreja Ďurkovského zostane klzisko na Hviezdoslavovom námestí až do bratislavských jarných prázdnin, teda do začiatku marca 2002. K tomuto však musí pomôcť aj počasie, pretože umelý ľad sa dá kvalitne vyrábať, iba ak vonkajšia teplota vzduchu nevystúpi po dlhší čas nad 12 stupňov Celzia. Zatiaľ sa o korčuľovanie v centra mesta obávať nemusíme.

(miv)

Páčil sa vám článok?