Pred Carltonom stavajú obľúbené klzisko

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto pripravuje aj v tomto roku pre všetkých priaznivcov rekreačného korčuľovania prevádzku verejného umelého klziska. S jeho inštaláciou už v týchto dňoch začal miestny podnik verejnoprospešných služieb VEPOS.

Vďaka prebiehajúcej rekonštrukcii Hviezdoslavovho námestia bude umelá ľadová plocha Starého Mesta sprístupnená vo veľkosti 16 x 32 metrov v priestore medzi budovou SND a sochou P. O. Hviezdoslava.

Inštalácia potrvá asi 10 pracovných dní. Ďalšie dva týždne si vyžiada postupné zamrazovanie ľadovej plochy na prijateľnú hrúbku ľadu. Prevádzka klziska totiž čiastočne závisí od vonkajších klimatických podmienok, keďže technické zariadenie klziska umožňuje výrobu umelého ľadu pri vonkajšej teplote vzduchu okolo 10 - 12 stupňov Celzia.

Verejné umelé klzisko Starého Mesta bude pre bratislavskú verejnosť oficiálne otvorené v stredu 5. decembra ako súčasť veľkého mikulášskeho programu pre deti, ktorý pripravuje mestská časť v spolupráci s agentúrou Monarch a ďalšími partnermi. Na námestí zostane až do jarných bratislavských prázdnin.

Mestská časť Staré Mesto zakúpila klzisko pred dvomi rokmi zo sponzorských príspevkov ako jednu z atrakcií miléniových silvestrovských osláv v centre Bratislavy. Prevádzku klziska vo výške približne 1,7 milióna korún hradí mestská časť zo svojho rozpočtu. Aj preto bude pre všetkých po celý čas prevádzky vstup na klzisko opäť zdarma. Klzisko bude otvorené každý deň od 9. do 21. hodiny. Novinkou by v tomto roku mali byť tribúnky, ktoré umožnia rodičom v pohodlí sledovať svoje ratolesti a korčuľujúcim odkladať svoje veci počas korčuľovania.

Klzisko malo medzi Bratislavčanmi veľký úspech najmä počas vianočných prázdnin a silvestrovských osláv. Podľa starostu Starého Mesta Andreja Ďurkovského organizátori tohtoročného silvestrovského programu „Byť Bratislavčanmi nás baví" pripravujú v posledný deň roka na klzisku veľkú diskotéku.

(miv)

Mestská časť Staré Mesto aj túto zimu otvorí na Hviezdoslavovom námestí verejné klzisko.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?