Nová koncepcia tepelného hospodárstva

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Miestne zastupiteľstvo mestskej časti Ružinov schválilo Koncepciu obnovy a rozvoja tepelného hospodárstva. Jej cieľom je efektívne využívanie tepla a teplej úžitkovej vody v bytovo-komunálnej sfére, zabezpečenie komfortných služieb pre obyvateľov s transparentnými platbami za skutočne odoberané teplo a úžitkovú vodu.

Základom plánu je automatizácia výroby a dodávky tepla zo sústav centrálneho zásobovania teplom na báze súčasných najmodernejších technológií. Realizácia projektu je v prípravnej fáze naplánovaná na päť rokov. Jednotlivé etapy zahŕňajú hydraulické vyregulovanie ústredného kúrenia objektov s termostatizáciou, vrátane merania spotrebovaného tepla v bytoch, hydraulické vyregulovanie vonkajších sekundárnych rozvodov ústredného kúrenia, ako aj výmeny zastaraných sekundárnych rozvodov.

Postupne je naplánovaná decentralizácia prípravy teplej úžitkovej vody a ekvitermickej regulácie na vstupe do jednotlivých objektov, s následnou rekonštrukciou zdrojov tepla a zriadenie centrálneho riadiaceho dispečingu pre celé tepelné hospodárstvo mestskej časti. Koncepciu predložila Prvá ružinovská spoločnosť, a. s., ktorá v Ružinove zabezpečuje zásobovanie teplom a teplou úžitkovou vodou približne 22 000 bytov.

Páčil sa vám článok?