Areál Štrkovca dostáva nový punc

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Centrom oddychu a relaxu Ružinovčanov je nepochybne Štrkovecké jazero a jeho okolie. Táto lokalita je zároveň dejiskom viacerých pravidelných kultúrnych a športových aktivít. Mestská časť sa preto snaží možnosti jeho využitia pre všetky vekové kategórie ešte spestriť.

V týchto dňoch sa v rámci plánovanej dlhodobej rekonštrukcie okolia Štrkoveckého jazera začala realizovať prvá etapa obnovy priestranstva. Je ňou vybudovanie nového detského ihriska, ktoré sa nachádza na mieste pôvodného. Centrum ihriska tvorí nové pieskovisko, ktoré obkolesujú pestré preliezky rôznych typov s dvoma šmykľavkami. Na betónových okrajoch budú umiestnené nové lavičky (staré boli v priestoroch ihriska, ktoré sa tým rozšíri). Táto časť rekonštrukcie by mala byť ukončená do 1. júna.

V ďalšej etape sa priestor rozšíri, pričom pribudnú zaujímavé atrakcie a nový vstup do detského areálu. To však zďaleka nie je všetko.V budúcnosti plánuje mestská časť v priestore Štrkoveckého jazera vybudovať skatepark, detské bazéniky a ďalšie relaxačné prvky.

(lau)

Páčil sa vám článok?