Boj o mobiliár lekárne Salvator

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát v uplynulých dňoch oznámil, že sa snaží o návrat pamiatkovo chráneného nábytku - mobiliáru bývalej historickej lekárne Salvator na Panskej ulici 35.

Ako potvrdil riaditeľ magistrátu Ladislav Hofman, v týchto priestoroch bola kedysi štátna lekáreň na základe zmluvy magistrátu s fakultnou nemocnicou, ktorá ju v októbri 1995 vypovedala. Výška nájmu bola 250 korún za štvorcový meter a lekáreň vlhkosťou a rozmermi nespĺňala podmienky podľa noriem ministerstva zdravotníctva. Potom sa ohlásila istá pani Selecká s tým, že na základe kúpnej zmluvy s fakultnou nemocnicou zo septembra 1995 jej patrí mobiliár lekárne. Hodnota mobiliáru bola podľa znaleckého posudku 1,7 milióna korún. Mesto však nemohlo uspokojiť finančné požiadavky majiteľky, ktorá ho neskôr predala inému záujemcovi.

Priestory dnes majú nového nájomcu, ktorý ich zrekonštruoval. Magistrát tvrdí, že chce spoločne s ním priestorom vrátiť pôvodnú funkciu aj s mobiliárom. „Keďže lekáreň tam zatiaľ nemôže byť, rozhodli sme o vytvorení čajovne s predajom homeopatík,“ vyhlásil L. Hofman.

(brn)

Páčil sa vám článok?