Kaviareň Múzejka je od decembra zatvorená

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Nikto a nikdy z vedenia SNM nevyhlásil, že kaviareň Múzejka chcú zrušiť. Ide o dezinformáciu, ktorú v kaviarni i v novinách šíri nájomca Marián Voltemar.

Nájomná zmluva na prenájom kaviarne bola uzatvorená 6. 11. 1995 na obdobie piatich rokov, t. j. do 30. 11. 2000. Odbor rezortnej kontroly Ministerstva kultúry SR pri previerke zmlúv zistil, že zmluva svojím nízkym nájmom porušuje zákon č. 278/1993 o správe majetku štátu a uložila terajšiemu riaditeľovi pripraviť novú zmluvu, ktorá bude vo výške nájomného napĺňať obvyklú sumu stanovenú v Starom Meste.

Keďže v dlhodobých a nesmierne komplikovaných rokovaniach zo strany nájomcu k úprave zmluvy nedošlo, Slovenské národné múzeum oznámilo verejnosti, že sa záujemcovia môžu uchádzať o nájom kaviarne. Zmluva s p. Voltemarom neobsahovala totiž žiadnu klauzulu o prednostnom práve k novému nájmu. Preto SNM v zmysle takej potrebnej transparentnosti oslovilo inzerátom o prenájme možných záujemcov.

Oznamujeme kultúrnej verejnosti, že dňom 30. 11. 2000 sa nájomná zmluva na Kaviareň Múzejka s pánom Voltemarom končí a nová zmluva v zmysle kontrolnej zápisnice Ministerstva kultúry SR bude uzavretá s tým, kto sa v stanovenom čase uchádzal o prenájom. Len čo dôjde k podpísaniu novej zmluvy a potrebným rekonštrukciám opotrebovaného priestoru, kaviareň Múzejka bude naďalej slúžiť všetkým záujemcom, obzvlášť tým, ktorí majú záujem o kultúru. V tom je totiž zvláštnosť tejto kaviarne, že SNM tu bude naďalej uprednostňovať všestranné kultúrne aktivity a popri nich aj možnosť oddychu.

Matúš Kučera,
generálny riaditeľ SNM

Páčil sa vám článok?