V lete otvoria nad Alexiou nové obchody

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Koncom mája ukončili ďalšiu etapu výstavby polyfunkčného objektu nad podzemnou garážou Alexia na Jesenského ulici. Po odstránení lešenia sa objavila nová fasáda tejto administratívnej budovy.

Svoje sídlo v nej má zatiaľ len zahraničná poisťovacia spoločnosť. V priebehu leta budú dokončené aj obchodné priestory z Jesenského ulice, kde bude filiálka Poľnobanky, predajňa s exkluzívnym pánskym oblečením Hugo Boss a obchod s mobilnými telefónmi Fax and Copy.

Hneď potom sa začne s dokončením pasáže vo vnútri budovy, ktorá bude spájať Jesenského a Palackého ulicu. V týchto priestoroch bude reštaurácia, galéria a ďalšie obchody. Po ukončení výstavby pasáže sa sprístupní aj vjazd vozidiel do garáže zo strany Palackého ulice. V tejto časti sa stavia ďalšie krídlo polyfunkčného objektu, v ktorom budú priestory gymnázia s atraktívnou dvorovou časťou a športovým ihriskom na streche.

Dokončením celej budovy vzniknú v preluke medzi Jesenského a Palackého ulicou nové možnosti na nákupy i príjemné posedenie v tejto časti Starého Mesta, v blízkosti národného divadla. Bratislavčania a návštevníci mesta dosiaľ využívajú len priestory podzemnej garáže Alexia. Tá ponúka motoristom zvýhodnené formy parkovania bez platenia v hotovosti na čipovú kartu a dovolenkovú akciu, keď za týždeň parkovania zaplatíte tisíc korún.

(mer)

Páčil sa vám článok?