Môže byť čistota v rozpore s legislatívou?

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

K článku Konflikt okolo VZN o dodržiavaní čistoty (BN 3/2000) by som chcela uviesť nasledovné. Písali sme viackrát a bez ohlasu nášmu starostovi Karlovej Vsi Ing. Bystríkovi Holému o neslýchanej špine v našej mestskej časti.

Špinavá je naša milá hríbiková fontána, papiermi je zasypaný plot pamätného cintorína, kusy papierov sa povaľujú pred predajňou bicyklov BIKE. Špinu dopĺňajú aj taxikári, ktorí majú stanovište na Molecovej ulici a pchajú odpadky bezostyšne do zvukoizolačného oplotenia vodární. Beztrestne rozkutrávajú kontajnery húfy „kutrošov”, mnohí z nich si potom odnášajú úlovok do svojich čistých vidieckych domovov.

Kam sa na nás hrabe Petržalka, kde pokojným krokom denne prechádza starší manželský pár dôchodcov (na Lúkach II) a do igelitového vreca stačí pozbierať odpadky z trávnikov. Karlova Ves ma možno čistý vzduch, ale je najšpinavšou mestskou časťou a to neprekáža nášmu starostovi kandidovať už druhýkrát na post starostu, ktorý sa má starať o spokojnosť občanov.

Ak sa neprijme všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o dodržiavaní čistoty a poriadku na území hlavného mesta, starosta mestskej časti bude túto základnú povinnosť voči svojim obyvateľom ignorovať. Ako môže byť čistota v rozpore s legislatívou? Podporte právomoci primátora a mestskej polície. Keď sa mohol prijať balíček opatrení, ktorý hlboko načrel do našich peňaženiek, môže sa prijať aj VZN, ktoré by chránilo to, čo je už vybudované a nikto to nemohol svojvoľne a beztrestne ignorovať.

Helena Burešová, Karlova Ves
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?