Bratislavský Carlton chce byť opäť najlepším na Slovensku

8.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Po niekoľkoročných peripetiách, ktorých podrobnejší opis by zabral azda celé vydanie novín, svitá na lepšie časy aj legendárnemu hotelu Carlton na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí.

Podľa informácie A. Fajersztajna, zástupcu hlavného kontraktora rekonštrukcie hotela belgickej spoločnosti COTECNO, bude Carlton opäť otvorený v máji roku 2001. Už v lete tohto roku dokončia výstavbu podzemnej garáže so 430 parkovacími miestami v štyroch podzemných podlažiach.

Na nedávnom kontrolnom dni predstavitelia spoločnosti BRATCARL, ktorá je hlavným investorom rekonštrukcie, zoznámili novinárov s doterajším priebehom rekonštrukčných prác. Hoci zvonku to tak nevyzerá (čoskoro vraj odstránia lešenie z fasád budovy na Mostovej ulici a časti Hviezdoslavovho námestia), v útrobách budovy je práce ešte neúrekom. Po dokončení tu bude 154 izieb spĺňajúcich kritériá päťhviezdičkového hotela, ale aj veľké kongresové centrum s kapacitou 300 miest a 12 tisíc štvorcových metrov plochy na administratívne účely. Stredom hlavnej hotelovej budovy povedie verejná pasáž s luxusnými obchodmi, návštevníkom bude k dispozícii aj vychýrená reštaurácia (namiesto niekdajších barov Lotos a Cercle).

Rekonštrukcia azda najpopulárnejšieho bratislavského hotela si vyžiada okolo 1,8 miliardy korún. Aj preto musí mať Carlton ambíciu stať sa opäť najlepším na Slovensku. O jeho budúcej elegancii už dnes čo-to napovedá vzorková izba, ktorá v spleti oceľových pilierov, lešení a neomietnutých stien pôsobí skutočne bizarne. Po uvedení do prevádzky bude bratislavský hotel Carlton súčasťou celosvetovej hotelovej siete SAS Radisson.

Zmeniť k lepšiemu by sa malo aj okolie hotela. Zatiaľ čo o rekonštrukcii komunikácie na Mostovej ulici chce investor rokovať s magistrátom mesta, o novej podobe promenády na Hviezdoslavovom námestí uvažujú na radnici Starého Mesta.

(miv)

Páčil sa vám článok?