VIDEO: Vrakuňou sa šíri poplašná správa o mužovi, ktorý vraj oslovuje a láka malé deti

Záver školského roku

Zdroj: ZŠ Železničná

Páčil sa vám článok?

Zo ZŠ na Železničnej ulici č.14 v bratislavskej Vrakuni mal byť v uplynulých dňoch odoslaný mail od vedenia školy varujúci rodičov pred neznámym mužom, ktorý vraj ukazuje deťom fotografiu šteniatok v mobile a láka ich, aby sa s ním išli na ne pozrieť...

„Milí rodičia, na prahu prázdnin Vám želáme pekné, pohodové leto s Vašimi deťmi plné nezabudnuteľných chvíľ a zážitkov. V našej Vrakuni sa však pohybuje neznámy muž, ktorý deťom ukazuje fotky šteniatok v mobile a láka ich, aby sa s ním išli na šteniatka pozrieť. Prosíme Vás poučte svoje deti o nebezpečenstve kontaktu s neznámymi ľuďmi,“ uvádza sa v kópii mailu, ktorý na sociálnej sieti zverejnila komunitná skupina Naša Vrakuňa a od nej za jeden deň ju zdieľalo ďalších 80 facebookových užívateľov.  V diskusii však niektorí ľudia spochybňovali pravosť odoslaného mailu. Napríklad Andrej L. napísal: „Zdá sa to ako riadna blbosť. Dcéra chodí na Železničnú do školy a žiaden mail nám neprišiel. Toto vyzerá na riadny Hoax. Skúsim získať nejaké info.“ Aj Bratislavské noviny sa pokúšali overiť si pravosť mailu aj publikovaných informácií na riaditeľstve školy, ale vzhľadom k prebiehajúcemu víkendu a letným prázdninám sa nám to zatiaľ nepodarilo. Napísali sme dvom osobám z vedenia školy aj súkromné správy, takže článok budeme aktualizovať, ak sa nám niekto z kompetentných vyjadrí.  

Zdroj: FB Naša Vrakuňa

Pravdou však je, že deti majú na zvieratká slabosť a sú schopné v túžbe pohrať sa s nimi odísť z ihriska aj s neznámym človekom, čo dokazuje aj sociálny experiment zachytený v tomto videu:

Mladý muž sa najskôr opýta mamičky ako často hovorí svojej dcére, aby sa nerozprávala s neznámymi ľuďmi. Tá mu odpovie, že jej to vraví každý deň. Keď však príde za dievčatkom aj s bielym psíčkom a milo sa jej prihovorí, tak dcérka rýchlo zabúda na mamine zákazy a s mužom ruka v ruke odchádza z ihriska, kde sa dovtedy hrala. Tento model mu vyšiel niekoľkokrát po sebe, takže skutočne je na mieste svoje deti nielen poučiť, ale naozaj ich aj poriadne strážiť, aby sa im nič podobné stať nemohlo. 

(ars, video: YouTube, foto: ZŠ Železničná)

Páčil sa vám článok?