Zasiahnite skôr, ako dôjde k tragédii! Starosta upozorňuje na lokality, kde je podobá situácia ako na Obchodnej

22.6.2018
0
Zdravotné stredisko vo Vrakuni

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Starosta bratislavskej mestskej časti Vrakuňa Martin Kuruc upozorňuje, že problém s bezpečnosťou obyvateľov sa netýka len Obchodnej ulice v centre mesta, ale aj niektorých lokalít v jeho mestskej časti. A nejde iba o smutne známy Pentagon. Vyzýva kompetentné orgány, aby začali konať skôr, než dôjde k tragiédii.

„V poslednom období sme svedkami násilných útokov, ktoré v centre mesta dokonca viedli k útoku s fatálnymi následkami. Podobnú situáciu máme aj vo Vrakuni už niekoľko rokov. Viac ako 20 rokov sa občania z okolia Pentagonu domáhajú nastolenia poriadku. Aby tadiaľ cez deň mohli pokojne chodiť a v noci pokojne spávať. Táto lokalita má dlhodobý problém s drogovými dílermi a drogovo závislými občanmi,“ vysvetľuje Kuruc. Obdobný problém podľa neho pretrváva na Kazanskej ulici pred zdravotným strediskom, kde neprispôsobiví občania nielen v noci, ale dokonca aj cez deň obťažujú ľudí, pijú alkohol či pokrikujú na okoloidúcich. Ako nás informovala Henrieta Dvorská z miestneho úradu, mestská časť dlhodobo upozorňuje na roky neriešený problém týkajúci sa bezpečnosti a žiada o pomoc nielen mestskú, ale aj štátnu políciu vrátane primátora hlavného mesta.

„Vítam síce doterajšie kroky v tejto oblasti, ale považujem ich za nedostatočné. Aj napriek tomu, že robíme maximum, sú limity, kde si už mestská časť nepomôže sama. Aj preto vyzývam všetkých kompetentných, aby začali tento problém riešiť teraz a nie až po tom, ako dôjde k tragickej udalosti. Pretože aj obyvatelia Obchodnej ulice dlhé roky márne žiadali o pomoc. To naozaj musíme čakať až na incident s následkom smrti, aby kompetentné orgány začali konať?“ varuje Kuruc.

 Pokiaľ ide o známy Pentagon, mestská časť tu posilnila kamerový systém aj zriadila súkromnú bezpečnostnú službu.

(ms)

 

Páčil sa vám článok?