Vodič zrazil na priechode 12-ročnú Lenku a odišiel - jej zúfalá mama prosí: pomôžte nám ho nájsť!

14.6.2018

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

AKTUALIZOVANÉ Dnes ráno došlo na priechode pre chodcov v Podunajských Biskupiciach k zrážke chodkyne a auta. Vodič vozidla po zrážke z miesta odišiel.

Policajti v Bratislave vyšetrujú dopravnú nehodu, ku ktorej došlo dnes krátko po 07.15 h na Uzbeckej ulici. „V uvedenom úseku došlo na riadne vyznačenom priechode pre chodcov k zrážke 12-ročného dievčaťa a doposiaľ neznámeho motorového vozidla bielej farby. Vodič tohto vozidla po zrážke odišiel na neznáme miesto, čím sa dopustil porušenia ustanovení § 66 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke. Dievča utrpelo zrážkou zranenia, s ktorými bolo prevezené do jednej z bratislavských nemocníc," informoval nás krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Polícia sa v súvislosti s objasňovaním okolností tejto dopravnej nehody zároveň obracia na verejnosť s prosbou o pomoc. 

„Svedkov, ktorí videli v inkriminovanom čase na uvedenom úseku  priebeh a okolnosti tejto udalosti alebo disponujú informáciami, ktoré by prispeli k jej objasneniu, vyzývame aby sa prihlásili osobne na ktoromkoľvek oddelení PZ alebo na bezplatnom čísle polície 158," dodal Szeiff.

Prostredníctvom sociálnej siete Facebook sa do hľadania vodiča či vodičky pustila aj mama zrazeného dievčatka pani Lucia, ktorá tu zverejnila status s textom: "Dnes ráno cca o 7:15, zrazilo moju dcéru na prechode pred Billou v Podunajských Biskupiciach biele auto. Z miesta činu odišlo! Dieťa mi leží so zlomenou panvou v nemocnici. Prosim, ak sa nájde svedok alebo šofér, ktorý to spôsobil, žiadam ho, aby sa prihlásil sám na polícii a niesol zodpovednosť!!!"

Jej status v priebehu dnešného dňa zdieľalo zatiaľ vyše 3000 užívateľov tejto sociálnej siete. Takmer všetci vyjadrili ľútosť nad tým, čo sa stalo, jej dcérke Lenke želajú skoré uzdravenie a veria, že sa vinník nehody sám prihlási alebo sa ho v krátkom čase podarí nájsť.

Bratislavským novinám sa podarilo skontaktovať s mamou dievčatka, ktoré sa ráno vybralo do školy na kolieskových korčuliach: "Osobné auto išlo smerom od Pentagonu na Podunajské Biskupice. Cez priechod išlo v čase nehody okrem mojej dcéry na korčuliach ešte jedno dievča peši. Vodič sa pravdepodobne ponáhľal, lebo im nedal prednosť a Lenku zrazil. Tá padla na zem, ale netušiac, čo sa jej stalo, ešte dokorčuľovala do školy. Tu sa sťažovala na bolesti a tak jej učiteľky privolali sanitku, ktorá ju odviezla do Detskej fakultnej nemocnice na Kramároch."   

Na sociálnej sieti sa však ozvala aj pani, ktorá tvrdí, že nehodu videla. Vodič podľa nej zastal a vyhodil smerovky. Dievča však podľa nej vstalo, zamávalo mu a odkorčuľovalo preč. Vodič podľa nej ešte vystúpil a kričal na dievča,  no to i tak odišlo. 

(ts, ars, foto: Google Maps)

Páčil sa vám článok?