Obyvatelia rozhodli: Tieto tri projekty dostanú príspevok do 3-tisíc eur

26.11.2017
0

Zdroj: Nadácia VÚB

Páčil sa vám článok?

Projekty Mladý záchranár Gymnázia L. Novomestského, Pentagon je náš domov organizácie Bezpečné bývanie a Oddychová zóna Malé Vinice obce Chorvátsky Grob podporí Nadácia VÚB v rámci programu Komunitné granty.

Každý z nich dostane príspevok do výšky 3000 eur na skvalitnenie komunitného života počas budúceho roka. V internetovom hlasovaní o tom rozhodli obyvatelia miest a obcí v Bratislavskom kraji, ktorí poslali celkovo 14.880 hlasov.

„Ceníme si snahu všetkých organizácií, ktoré nám zaslali svoje premyslené projekty a dobré nápady, ako ich uviesť do života. Rovnako nás však teší aj záujem zo strany miestnych obyvateľov, ktorí sa vedia za dobrú vec osobne postaviť,“ skonštatoval Alexander Resch, predseda správnej rady Nadácie VÚB.

Cieľom projektu ružinovského gymnázia (úvodná fotografia) je prehĺbiť zručnosti a vedomosti pri poskytovaní prvej pomoci. S podporou grantového príspevku sa tak môže na konci školského roka zorganizovať pre celú školu Integrovaný deň záchrany. V rámci neho si budú môcť žiaci preskúšať zážitkovou formou svoje zručnosti pri poskytovaní prvej pomoci a záchrane života iným ľuďom.

Občianskemu združeniu Bezpečné bývanie poslúži finančný príspevok na projekt v bratislavskej Vrakuni. V známom miestnom bytovom komplexe Pentagon (na fotografii) tak vznikne komunitná miestnosť, kde sa budú môcť susedia stretávať a vzájomne iniciovať záujem a zodpovednosť za svoj bytový dom. Združenie bude zároveň pozývať aj zástupcov kompetentných orgánov či odborníkov na sociálne, právne a psychologické poradenstvo.

Zdroj: archív

​Tretím podporeným projektom je iniciatíva Obecného úradu Chorvátsky Grob. Ten si dáva za cieľ vybudovať v obci malú oddychovú zónu pre všetky generácie spojenú s detským ihriskom. Popri tom chce obecná samospráva prehlbovať vzájomné komunitné vzťahy.

Nadácia VÚB prerozdelí v rámci Komunitných grantov celkovo takmer 80.000 eur medzi 24 víťazných projektov z celého Slovenska. Hlasovaním o tom rozhodli obyvatelia miest a obcí jednotlivých krajov. Do verejného internetového hlasovania sa prihlásilo celkovo 61.932 podporovateľov, najviac v Bratislavskom kraji.

(TASR)

Páčil sa vám článok?