FOTO: Čo sa deje? Rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte akoby zamrzla

23.10.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Presne pred týždňom slávnostne ohlásili začiatok prác rekonštrukcie podchodu na Trnavskom mýte. Dnes sme sa tam boli pozrieť a ostali sme poriadne prekvapení.

O začiatku rekonštrukčných prác, ktoré odštartovali v pondelok pred týždňom, sme písali TU. Robotníci sa vtedy pred objektívmi fotoaparátov pustili do práce, najmä do demolácie stropu, ktorého časti skončili na podlahe. Samozrejme, časť podchodu je pre práce chodcom neprístupná. 

Dnes sme sa na mieste boli pozrieť opäť, pred deviatou ráno sme tu nevideli pracovať nikoho a stav sa oproti tomu spred týždňa aspoň napohľad nijako nezmenil. Na zemi sa stále váľajú kusy povytŕhané zo stropu a nijaký výrazný pokrok nevidno.

O stanovisko sme požiadali magistrát aj investora, ktorým je firma Immocap Group. „Hlavné mesto v spolupráci so spoločnosťou Immocap Group a.s., spustilo od pondelka 16. októbra práce v podchode na Trnavskom mýte. Revitalizácia podchodu je rozdelená na viacero etáp, pričom podchod bude po celý čas prístupný s čiastkovými obmedzeniami. Práce realizuje spoločnosť Immocap, preto s konkrétnymi otázkami o priebehu prác sa môžete obrátiť na ich zástupkyňu pre médiá,“ reagoval na naše otázky Marek Papajčík z magistrátu.

„Stavebné práce sú z dôvodu veľkej prašnosti a hlučnosti vykonávané len vo večerných hodinách. V súčasnosti pozostávajú predovšetkým z demontáže podhľadových líšt, voľne vloženej tepelnej izolácii, nosnej konštrukcii hliníkového podhľadu a vnútorných obchodných priestorov v strede podchodu. Demontážne práce sú vykonávané manuálne, keďže búraciu techniku v podchode nie je možné využiť. Od 16.10. do 13.11. 2017 sa v podchode vykonávajú len lokálne izolované práce, ktoré sú zabezpečené a oddelené od chodcov plachtami, pričom je tu koridor vyznačený páskou, v ktorom sa môžu chodci pohybovať. Po 13.11. 2017 v podchode plánujeme pre chodcov koridor, ktorý bude vyhotovený už samostatnou stavebnou konštrukciou. Prvé obmedzenie pohybu chodcov a uzavretie prvého vstupu do podchodu a nástupišťa predpokladáme od 1.12.2017,“ reagovala na naše otázky spoločnosť Immocap Group.

FOTOGALÉRIA:

Práce by podľa plánov mali prebiehať v etapách tak, aby v období zhruba deväť mesiacov dochádzalo k čo najmenšiemu obmedzeniu pohybu chodcov. Spoločnosť Immocap Group sa zaviazala prefinancovať do tohto priestoru jeden milión eur. Približne rovnakou čiastkou prispeje aj magistrát, a to do výťahov a výmeny eskalátorov. Počas prebiehajúcich prác má podchod fungovať v upravenom režime, aby rekonštrukcia ovplyvnila jeho prevádzku čo najmenej.

V zrekonštruovanom podchode pribudnú prevádzky a služby pre verejnosť. Po novom by tu nemal chýbať obchod s potravinami, občerstvenie či trafika. V podchode bude nepretržitý 24-hodinový kamerový systém a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu. Ráta sa aj s rekonštrukciou nadzemných častí podchodu.

(ms)

Páčil sa vám článok?